Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SUA și Rusia denunță atacuri cibernetice fără precedent

securitate cibernetica

Rusia se confruntă cu o înmulţire a atacurilor cibernetice din afara ţării, a declarat secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, răspunzând acuzaţiilor Occidentului potrivit cărora Moscova atacă în mod agresiv reţele informatice din SUA şi Europa, transmite duminică Reuters preluată de agerpres.

Vezi și: Tensiune în Balcani: Un tren a fost aproape să provoace un conflict armat în Kosovo/ FOTO-VIDEO

'Recent, am observat o creştere semnificativă a tentativelor de a lovi sistemele informaţionale ale Rusiei din partea unor forţe externe', a afirmat Patruşev pentru cotidianul Rossiiskaia Gazeta, potrivit unor extrase dintr-un interviu ce va fi publicat integral luni. 

'Operatorii şi furnizorii globali (de internet) sunt utilizaţi pe scară largă, în timp ce metodele pe care ei le folosesc evoluează în mod constant', a mai spus Patruşev, fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB) şi un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. 

El a acuzat administraţia Obama că 'ignoră în mod voit faptul că principalele servere de internet se află pe teritoriul Statelor Unite şi că sunt folosite de Washington pentru strângere de informaţii şi în alte scopuri menite să-i păstreze dominaţia globală'.

NU RATA - Scandalul care va acoperi dezvăluirile lui Ghiță

Oficialul rus a mai spus că Moscova speră să instituie 'contacte constructive' cu viitoarea administraţie condusă de Donald Trump, ce va fi învestit preşedinte ale SUA vineri, 20 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.