Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După suspendarea fondurilor pentru Ucraina, un senator american blochează ajutorul militar al SUA pentru Egipt

universul.net
congres sua

Liderul Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA a blocat un ajutor militar în valoare de aproximativ 235 de milioane de dolari pentru Egipt, după ce predecesorul său a fost inculpat într-un caz de corupție legat de Cairo, scrie Le Figaro, conform Rador Radio România.

Senatorul Ben Cardin l-a informat pe șeful diplomației americane Antony Blinken că blocarea sa de fonduri "se va menţine până când se vor face progrese specifice în ceea ce privește drepturile omului", a declarat el într-un comunicat.

Senatorul democrat solicită în special eliberarea unora dintre cei aproximativ 60.000 de prizonieri politici din țara condusă de președintele Abdel Fattah al-Sissi.

Luna trecută, Departamentul de Stat a aprobat un ajutor militar în valoare de 1,215 miliarde de dolari pentru Egipt, în ciuda preocupărilor continue cu privire la drepturile omului. Cele 235 de milioane de dolari blocate de Ben Cardin sunt legate de respectarea drepturilor omului, dar administrația președintelui Joe Biden este în favoarea trimiterii acestui ajutor din cauza intereselor de securitate națională.

Decizia vine după ce ajutorul pentru Ucraina va fi suspendat timp de 45 de zile, în urma unei decizii a Congresului, pentru a evita falimentul guvernului american.

La sfârșitul lunii septembrie, predecesorul lui Ben Cardin, Bob Menendez, a fost inculpat pentru corupție la New York. El este acuzat în special că a acceptat mită în schimbul folosirii influenței sale pentru a promova interesele Egiptului la Washington.

Egiptul a fost unul dintre principalii beneficiari ai ajutorului militar al SUA după decizia sa istorică de a deveni primul stat arab care a normalizat relațiile cu Israelul în 1980.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.