Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După turnul Eiffel, a venit rândul palatelor Luvru şi Versailles să stingă luminile mai devreme

travelandbeauty.ro
Palatul Versailles

După turnul Eiffel, a venit rândul palatelor Luvru şi Versailles să devanseze stingerea iluminatului, o măsură ''simbolică'' ce are drept scop sensibilizarea populaţiei în ceea ce priveşte criza energetică, a declarat sâmbătă ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, potrivit AFP.

''În această (sâmbătă) seară'', Piramida Muzeului Luvru va fi stinsă la ora 23:00 în loc de 01:00 dimineaţa, a declarat ministrul, ca parte din măsurile similare adoptate de municipalitatea Parisului, care a decis săptămâna aceasta să stingă mai devreme luminile tunului Eiffel şi ale Hôtel de Ville.

''Vom stinge de asemenea luminile de pe faţada palatului Versailles la ora 22:00 în loc de 23:00 săptămâna viitoare'', a adăugat ea.

''Simbolurile sunt importante pentru sensibilizarea populaţiei'', a estimat ea, adăugând că ''aceste măsuri simbolice'' nu sunt suficiente.

A făcut apel la măsuri concrete suplimentare în vederea tranziţiei ecologice în muzee, cinematografe, teatre şi ''ansamblul locurilor culturale din Franţa''.

Muzeul parizian Orsay spre exemplu ''a redus cu o treime consumul de energie doar prin schimbarea becurilor şi prin trecerea la LED. Încercăm să facem acest lucru în toate muzeele'', a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte sălile de cinema, ''discutăm despre înlocuirea proiectoarelor''. ''Dacă vor trece pe proiectoare laser, pot reduce de şapte ori consumul de energie'', a mai adăugat ea.

Preţurile la energie au explodat în ultimele luni pe fondul invaziei ruse în Ucraina, iar numeroase state, persoane fizice, companii şi instituţii publice caută soluţii pentru reducerea consumului, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.