Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ultimele sancţiuni aplicate, Coreea de Nord ameninţă că va trece la 'ACŢIUNI FIZICE'

sputnik
coreea de nord, armata

Coreea de Nord a ameninţat marţi cu acţiuni 'fizice' ca răspuns la adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei noi rezoluţii cu sancţiuni, calificând acest demers drept un 'act terorist' dirijat de SUA împotriva Phenianului, relatează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, conform agerpres.

Această declaraţie venită din partea Comitetului de pace al Coreii de Nord în Asia-Pacific intervine la o zi după ce regimul de la Phenian a denunţat sancţiunile ONU ca urmare a noilor sale teste de rachete cu rază lungă de acţiune şi a ameninţat cu represalii Washingtonul.

Citeşte şi: Oklahoma, DEVASTATĂ de trei tornade extrem de puternice - FOTO/VIDEO

"Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului menţionat, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Comitetul pentru pace în Asia-Pacific este o structură afiliată Partidul Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord).

Phenianul a ameninţat luni SUA cu acţiuni dure, acuzând Washingtonul de comiterea unei 'crime odioase' împotriva RPDC.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord ca urmare a celor două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate în iulie. Măsurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de cărbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene în valoare de 3 miliarde de dolari. Rezoluţia care prevede sancţiuni împotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptată din 2006, când Phenianul a efectuat primul său test nuclear.

Coreea de Nord a declarat că armele sale nucleare nu fac obiectul unor negocieri şi că va continua să combine politica sa de dezvoltare a armelor nucleare cu cea economică, cunoscută sub numele de politică 'byongjin', notează Yonhap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.