Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După un an de mandat, Nicușor Dan se gândește tot la Gabriela Firea: Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Nicuşor Dan: La începutul mandatului meu Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat/ În momentul de faţă, suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile

Primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, afirmă că, în condiţiile în care la începutul mandatului său, administraţia locală se afla "realmente într-un faliment nedeclarat", în prezent Primăria a reuşit să arate că poate achita obligaţiile financiare şi are eşalonări de plată cu toţi furnizorii la care avea datorii, anunță news.ro.

"În momentul de faţă, suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile, pentru că asta e regula de bază a pieţei. Din fericire, am reuşit să ne consolidăm imaginea în piaţă, că reuşim să plătim", a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 Tv.

Conform acestuia, în prezent primăria are acorduri de eşalonare a plăţilor cu toţi furnizorii la care administraţia avea datorii.

"Situaţia pe care am preluat-o a fost cu adevărat dezastruoasă. La începutul mandatului meu Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat", a afirmat edilul, explicând că angajaţii administraţiei locale au depus foarte mult efort pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Conform lui Dan, printre investiţiile majore derulate se numără Pasajul Doamna Ghica, despre care a spus că va fi deschis "probabil la sfârşitul anului 2022”, Prelungirea Ghencea, cu privire la care Dan a arătat că sunt "bani şi pentru exproprieri şi pentru lucrările propriu zise”, un bloc social în Ghencea în care fosta administraţie a repartizat locuinţe deşi acesta "nu exista", o parcare la Pantelimon, fostul sediu al Primăriei Sector 5 unde se vor muta o parte din administraţiile primăriei care acum plătesc chirii pentru sedii.

În ceea ce priveşte PNRR, Primăria Bucureşti doreşte să acceseze un proiect pe domeniul transport, care vizează semaforizare inteligentă, cu camere în semafoare.

"Noi vom fi gata cu proiectul în momentul în care vor veni banii, asta e clar", a afirmat dilul, referindu-se la acest proiect.

Alte proiecte prin PNRR pe care primăria vrea să le acceseze includ înlocuirea liniilor de tramvai pentru noile tramvaie care vor veni vara viitoare de la Astra Arad, "o mare înverzire a Bucureştiului", consolidări şi construirea de corpuri noi la spitale, asigurarea circuitelor şi intervenţiilor pentru securitatea la incendiu la unităţile sanitare.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că "nu există un singur indicator unde Bucureştiul sub Nicuşor Dan să fie mai rău decât era Bucureştiul sub Gabriela Firea". Dan a explicat că administraţia a început să întreţină parcurile, menţionând că angajaţii companiei municipale care se ocupă de acest aspect sunt "nemotivaţi" de faptul că a fost anunţată intenţia de a se renunţa la astfel de companii.

"Vreau să spun un lucru, pentru că sunt fel de fel de reproşuri. Nu există un singur indicator, un singur indicator unde Bucureştiul sub Nicuşor Dan să fie mai rău decât era Bucureştiul sub Gabriela Firea. Nu arată Cişmigiul cum arată, dar nu arăta mai bine sub Gabriela Firea. Atunci să aşteptăm sfârşit de mandat ca să vedem cum arată”, a afirmat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 TV.

El a explicat decizia de a curăţa statuile din Cişmigiu pentru că acestea erau murdare, iar "bucureştenii s-au plâns că parcul arată prost pentru că statuile sunt murdare".

Nicuşor Dan a susţinut că în parcul Cişmigiu aleile au fost măturate, nu mai există bănci cu şipci rupte, cele existente fiind reparate în condiţiile în care nu există fonduri pentru unele noi.

"Pe tot ce înseamnă întreţinere de parcuri, ce plătea primăria înainte de companii era cu 30-40% mai puţin decât a plătit primăria cu companii. (...) Şi pe toate zonele suntem la fel. În plus, oamenii ăştia au fost total nemotivaţi în momentul în care am anunţat că o să-i închidem şi, dacă le-am dat comenzi, tot nu le-au onorat”, a afirmat edilul.

El a arătat că, spre deosebire de companiile private care pot închide un contract şi deschide altul, entităţile publice nu pot încheia contracte în afara unor proceduri de atribuire a acestora, care presupun timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.