Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După un EȘEC de proporții, TVR își ia revanșa: lovitură grea pentru Trinitas TV

televiziunea-romana-tvr

Televiziunea Română va transmite cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu", oferind publicului concerte susţinute de mari orchestre ale lumii, interviuri în exclusivitate, ştiri şi ediţii speciale dedicate. Inițial, festivalul urma să fie transmis doar de Trinitas TV, dar în urma unui scandal public de amploare, șefii din TVR s-au regrupat și au obținut drepturile de transmisie.

Citește și: SURSE - PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

Invitați de prestigiu, precum Orchestra Națională a Franței, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgeny Svetlanov" din Rusia, Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, vor putea fi urmăriți la TVR 1, TVR 3 și TVR HD.

"În calitate de partener media principal al Festivalului Internaţional George Enescu - cel mai important proiect cultural din România, reper pentru melomanii din întreaga lume, Televiziunea Română va difuza, în direct, concerte de referinţă, pe TVR 1, TVR 3 şi TVR HD, şi va difuza, în următoarele grile de programe, înregistrări ale concertelor din Festival pentru care au fost acordate drepturi TV", informează TVR.

În luna iunie, președintele Comisiei pentru Cultură, deputatul PNL Gigel Știrbu arăta, într-un comunicat de presă, că ediția din acest an a Festivalului "George Enescu" nu va fi transmisă de TVR, ci de Trinitas, acuzând "incapacitatea conducerii TVR de a gestiona problemele televiziunii publice".

"Televiziunea Română a fost alături de acest prestigios Festival încă de la prima ediţie, transmiţând concerte cu mari orchestre, dirijori şi solişti de renume, precum Yehudi Menuhin, Sergiu Celibidache, Herbert von Karajan, Arthur Rubinstein, Boris Berezovski, Lawrence Foster, Daniel Barenboim", potrivit comunicatului remis joi MEDIAFAX.

Ediția din 2019 a Festivalului Internațional George Enescu aduce, în perioada 31 august - 22 septembrie, peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalități ale lumii, un număr de 34 de premiere concretizate prin prezența a 25 de artiști de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida, René Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer și Nobuyuki Tsujii, și a nouă dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.