Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După vizita la SRI, Klaus Iohannis a promulgat două legi importante

iohannis hellvig

După vizita la SRI, Klaus Iohannis a promulgat două legi importante. Președintele a semnat joi, 4 iunie a.c., următoarele decrete:

• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii pomiculturii nr. 348/2003;

• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Conform legii, numărul unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgenţă în reţele publice de telefonie mobilă este 113. Mesajele asociate unor apeluri de urgenţă transmise către numărul 113 de persoane cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire înregistrate la administratorul SNUAU, precum şi mesajele scurte transmise de la numărul 113 sunt gratuite.

Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire au dreptul să comunice prin mesaje asociate unui apel de urgenţă, cu condiţia înregistrării prealabile în baza de date a SNUAU a numărului de telefon deţinut.

Actul normativ prevede că furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au dreptul să tarifeze mesajele transmise către 113 de utilizatorii neînregistraţi (...) distinct faţă de planul tarifar deţinut de respectivii utilizatori.

Totodată, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.