Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'După zile de suferință am fost operat de urgență!' - Povestea unui pacient care risca să rămână paralizat

Radu Pop
Sanador
operatie

Durerile de spate sunt printre cele mai întâlnite probleme în rândul adulților. Acestea au mai multe cauze și, pentru un tratament corect, este important să se identifice sursa acestora. Activități fizice care suprasolicită coloana vertebrală sau a sedentarismului cresc semnificativ riscul apariției hernie de disc lombare.

Afecțiunea se caracterizează prin deplasarea anormală a cartilajelor dintre vertebre, numite discuri intervertebrale, ducând la dureri intense de spate, amorțeală și furnicături în membre, până la paralizie sau leziuni permanente ale măduvei. Netratată la timp, hernia de disc are consecințe grave și starea pacientului se poate înrăutăți.

Prin această situație a trecut și George, un pacient tânăr care timp de mai multe luni a suferit de dureri de spate. Acestea deveniseră atât de puternice, încât George nu reușea să își desfășoare activitățile zilnice. Astfel, la recomandarea celor apropiați, bărbatul a hotărât că este cazul să găsească o soluție și să își recapete mobilitatea.

Pacientul a ales să vină la Spitalul Clinic SANADOR pentru o consultație la Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirugie, șeful Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR. După o serie de analize și investigații imagistice, dr. Ovidiu Grămescu a confirmat diagnosticul de hernie de disc lombară cu stenoză de canal vertebral. Soluția în cazul lui George era o intervenție chirurgicale complexă.

„Am întâlnit un adevărat OM care slujește cu deosebit profesionalism Neurochirurgia. Am fost operat de urgență, cum mi-a fost indicat la consultația efectuată anterior în clinică, de domnul doctor Ovidiu Grămescu și minunata sa echipă. Diagnosticul: hernie de disc lombară L5–S1, ruptă pe fondul unei stenoze de canal vertebral lombar L4–L5 și L5–S1. Intervenția chirurgicală a fost un adevărat succes (situație obișnuită pentru domnul doctor!), întrucât am putut pleca a doua zi, fără cele mai mici probleme. Mulțumesc din suflet domnului doctor Ovidiu Grămescu, echipei sale de intervenție și, nu în ultimul rând, Spitalului Clinic SANADOR pentru dotările de excepție!”, povestește George.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale au acces la investigații complexe realizate cu aparate de ultimă generație, radiografii digitale, tomografii computerizate și examene RMN cu puterea 3 Tesla pentru un diagnostic corect.

În cazul lui George, intervenția a fost un succes datorită echipamentelor medicale performante pentru diagnosticul și tratamentul herniei de disc. La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale pentru tratarea herniei de disc se realizează cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, dotate cu tehnologie integrată 4K, care oferă imagini până în cel mai mic detaliu.

La Spitalul Clinic SANADOR, ori de câte ori este posibil, medicii neurochirurgi optează pentru intervenții cât mai puțin invaziv cu ajutorul unor echipamente ultraperformante și tehnologii de ultimă generație și cu multiple avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc scăzut de complicații, spitalizare redusă și recuperare rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.