Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E alertă climatică la nivel mondial: zona de gheaţă antarctică marină de iarnă a ajuns la un record inferior

lumeamare.ro
antarctica

E alertă climatică la nivel mondial: Zona de gheaţă antarctică marină de iarnă a ajuns la un record inferior pentru perioada de iarnă

Potrivit unor date recent obţinute prin satelit, zona de gheaţă marină din jurul Antarcticii a ajuns la un record inferior pentru perioada de iarnă, informează Rador.

Oamenii de ştiinţă se tem că aceasta ar putea reflecta ceea ce ei numesc un schimb de regim, Antarctica intrând astfel într-o nouă epocă cu o acoperire de gheţă semnificativ mai mică. Antarctica are propriul sistem climatic. Până în 2016, zona de gheaţă marină de iarnă care înconjoară continentul creştea, determinându-i pe cercetători să creadă că acesta rezistă la modificările climatice. Au apărut însă semnale alarmante că ceva s-a schimbat. În 2023 au fost înregistrate temperaturi record ale oceanului, iar BBC estimează că în acest moment gheaţă marină a Antarcticii este cu mai mult de un milion şi jumătate de kilometri pătraţi mai mică decât media pentru luna septembrie, respectiv cu mult sub recordurile inferioare pentru iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.