Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E alertă maximă în Germania din cauza forțelor rusești: ministrul de Interne acuză operațiuni de spionaj și sabotaj

dw.com
nancy faeser

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a avertizat cu privire la „pericolul enorm” cu care se confruntă țara. Într-un interviu acordat Funke Mediengruppe, oficialul german a spus că Vladimir Putin investește resurse uriașe în atacuri cibernetice. „Războiul a exacerbat problemele de securitate cibernetică. Atacurile hackerilor pro-ruși au devenit mai frecvente", a spus ministrul.

Potrivit lui Faeser, pericolul activităților de spionaj și sabotaj sponsorizate de stat și controlate de stat rămâne foarte mare. Ea a cerut guvernelor federale și regionale să colaboreze. "Suntem în competiție cu moduri de atac și tehnologie în continuă schimbare", a spus ea.

Puteri extinse

Potrivit acesteia, guvernul extinde administrația securității informațiilor și dorește să creeze noi instrumente cu ajutorul cărora agențiile de securitate să poată opri atacurile cibernetice și să le elimine.

Context

Germania se află sub "focul constant" al hackerilor. În mai 2015, parlamentul german a devenit ținta unuia dintre cele mai mari atacuri cibernetice cu care s-a confruntat vreodată țara. Apoi, sistemul informatic intern a fost atacat, datele au fost furate și birourile deputaților au fost deconectate. Atacul a fost pus pe seama serviciilor de informații militare rusești. Iar în 2020, biroul cancelarului german de atunci, Angela Merkel, a fost spart și au fost furate e-mailuri.

Cele mai recente valuri de atacuri sunt asociate cu grupul de hackeri Ghostwriter, care se află probabil sub controlul serviciilor speciale rusești, și cu grupul rus de hackeri Killnet, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.