Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E bine să ținem sau nu dietă după sărbători? Ce spun nutriționiștii

detoxifiere

Mesele copioase de sărbători, se văd, cel mai adesea, în kilograme în plus, de care vrem să scăpăm cât mai curând pentru a nu porni la drum în noul an cu un surplus de greutate. Un regim drastic nu este însă cea mai bună soluție.

Important este să revenim la greutate normală fără a ne îmbolnăvi și fără a stresa prea tare organismul. De aceea este recomandat să nu cădem în capcana dietelor minune, ultrarapide, care pot avea  chiar efecte fatale.

Și atunci, cum trebuie să procedăm?

„În primul rând, fără vinovăţie! E momentul să fim buni cu noi şi să nu punem presiune suplimentară într-o perioadă în care este necesară automotivarea. Ieşirea din formă trebuie acceptată ca o stare temporară şi total reversibilă. O abordare negativă sau o atitudine de autopedepsire nu sunt benefice şi crează stres emoţional.”, a declarat, pentru Agerpres, medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Cel mai bine este însă să consultăm un specialist, sau măcar să ținem cont de sfaturile avizate. Iar mai importnat decât  să dăm jos kilogramele este să-i dăm organismului nostru o pauză de la alimentele grele cu care l-am bombardat de sărbători. Iar o cură de detoxifiere e soluția ideală.

„Important este să urmezi o dietă sănătoasă pentru a-ți purifica și detoxifica corpul. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce pui în farfurie: mănâncă alimente ușoare și concentrează-te în special pe legume și fructe. Este preferabil să începi cura din ziua imediat următoare după terminarea Sărbătorilor și să o urmezi timp de o săptămână sau 10 zile”, recomandă, pe pagina doc.ro, Dr. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC.

O alimentație bogată în legume este foarte importantă.

De mare ajutor pentru detoxifierea de după sărbători sunt ierburile aromatice care sprijină ficatul, bila şi splina să scape de grăsimile acumulate.

Și sucurile pot face minuni pentru sănătatea noastră, mai ales în această perioadă în care avem nevoie de vitamine şi minerale pentru ca organismul nostru să-şi revină după festinul de sărbători.

Medicii recomandă ca, pe lângă consumul obligatoriu a doi litri de apă zilnic, să introduceţi în dietă şi sucuri naturale din fructe şi legume care ajută la detoxifierea ficatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.