Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E cel mai mare SCANDAL SEXUAL care zguduie Biserica Catolică: Ce au descoperit procurorii despre episcopi, preoți și călugări

slujba inviere catolici

Un total de 158 de laici şi membri ai clerului catolic chilian sunt vizaţi de o anchetă pentru abuzuri sexuale asupra unor minori dar şi a adulţilor, a anunţat luni parchetul, citat de AFP.

Printre cele 266 de victime ale acestor abuzuri, dintre care cele mai vechi datează din 1960, sunt 178 de persoane care erau minore la momentul petrecerii faptelor, a precizat procurorul general Luis Torres în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Radu Banciu s-a DEZLĂNŢUIT: Pe cine vede şef la DNA în locul lui Kovesi – Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, DESFIINŢAŢI

Aceste noi dezvăluiri intervin într-un moment în care Chile se confruntă cu o serie de scandaluri de pedofilie în sânul bisericii catolice, scrie agerpres.ro.

"În marea lor majoritate, faptele denunţate corespund unor agresiuni sexuale comise de preoţi din parohii sau de persoane legate de instituţii şcolare", potrivit unui comunicat.

Citește și: Anunț important făcut de Banca Mondială: Care vor fi cele mai dezvoltate orașe ale României

Aceste cifre îi includ pe presupuşi autori care făceau parte din cler la momentul când au fost comise faptele, printre care episcopi, preoţi sau diaconi, dar şi călugări.

În jur de zece "laici care exercitau funcţii în comunitatea bisericii", precum coordonatori în instituţii şcolare religioase, sunt de asemenea vizaţi.

Citește și: Veste MARE pentru mamele care se întorc mai repede la muncă: Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al autorităţilor

Pe 18 mai, întreaga ierarhie a bisericii catolice chiliene şi-a prezentat demisia papei în urma unui enorm scandal de pedofilie şi de muşamalizare a faptelor, o lovitură de trăsnet care a fost urmată de o serie de declaraţii de mea culpa ale Suveranului Pontif adresate poporului chilian.

Este vorba despre un demers inedit în istoria recentă a Bisericii catolice. Papa Francisc a acceptat până în prezent demisia a cinci dintre episcopii chilieni.

Citește și: Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția! DEDEMAN a pus stăpânire pe aceste companii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.