Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec pentru Tăriceanu: Planul de forțare a congresului destrămat pas cu pas

ALDE

În ultima lună, mai multe organizații județene apropiate de Călin Popescu Tăriceanu au organizat Delegații Permanente care au cerut convocarea cât mai rapidă a unui congres în ALDE. Congresul ar urma să aleagă un singur președinte și o echipă de vice-președinți naționali.

Asociația Magistraților, solicitare de urgență, după decizia CCR pe OUG 13

EXCLUSIV - Demisia lui Victor Ponta din PSD/ DOCUMENT

În replică, organizațiile apropiate de Daniel Constantin au cerut amânarea congresului și alegeri pe linie ierarhică, de la nivel local la nivel național. Congresul ar urma să marcheze de fapt fuziunea celor două partide: PLR și PC, pe structura organizațională căruia a fost creat ALDE.

Recent, secretarul general ALDE, Damian Florea, a susținut că în mod realist, congresul ALDE poate avea loc în toamna acestui an. Tocmai pentru a permite organizarea alegerilor în fiecare filială județeană.

Planul lui Tăriceanu a întâmpinat rezistență la nivel declarativ din partea liderilor din teritoriu, dar mai nou se pare că mai mulți membri ALDE au contestat la tribunal deciziile Delegațiilor Permanente de convocare a congresului.

Un lider ALDE spunea că  „vorbim de cel puțin 10 contestații la deciziile Delegațiilor Permanente care au cerut congres. Au fost depuse la sediul central și asta este situația pe care o știam ieri. Probabil că și astăzi vor continua să vină astfel de contestații. Liderii din teritoriu acuză nerespectarea statutului de către tabăra Tăriceanu. Sunt mai multe articole din statut care au fost încălcate și practic, toate deciziile Delegațiilor Permanente organizate până acum sunt lovite de nulitate”.

REVENIM CU SCANDALUL CARE A AJUNS LA TRIBUNAL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.