Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec răsunător pentru Angela Merkel - Coaliția guvernamentală nu a reușit să ajungă la o întelegere

faz.net
Andreas Hollstein Angela Merkel

Partidele care formează coaliția germană de guvernare nu au reușit să ajungă la o înțelegere în urma discuțiilor privind imigrația, care au avut loc marți seara, a anunțat miercuri Volker Kauder, un deputat din formațiunea politică a cancelarului Angela Merkel, relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

Întrebat dacă cele trei partide aflate la guvernare au reușitsă ajungă la un consens în disputa care amenință coaliția formată de Merkel, Kauder a răspunsă că nu.

"Nu și nici nu era de așteptat, deoarece comisiile partidelor se vor reuni duminică", a declarat membrul partidului Creștin-Democrați (CDU).

"Este o problemă serioasă. Am observat, în discuții, că nu este vorba de ceva minor, este vorba de ceva central și important. Trebuie să comunicăm unii cu alții", a adăugat acesta.

În acest context, Andrea Nahles, liderul formațiunii politice Social-Democrații (SPD), a declarat că partidele aflate la guvernare se află într-o situație "extrem de tensionată", sugerând că este posibilă chiar organizarea unor noi alegeri

"Din toate punctele de vedere, inclusiv privind imigranții, există o situație extrem de tensionată în cadrul coaliției. Am stagnat în această săptămână și este neclar ce se va întâmpla", a declarat aceasta.

Întrebată dacă partidele se pregătesc pentru noi alegeri, aceasta declarat că "așteaptă să vadă ce se va întâmpla”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.