Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EȘECUL campaniei de vaccinare ar putea fi schimbat: Un afacerist propune 50 de lei primă de vaccinare

vaccinare, cluj, doctori

România a început cu stângul campania de vaccinare împotriva COVID-19! Doar 102.000 de cadre medicale au vrut să se vaccineze, până acum, la două săptămâni de la debutul vaccinării. Eșecul între medici se va dubla, conform estimărilor, cu cel în rândul populației, care este sceptică față de vaccinare.

Dragoș Damian, director executiv PRIMER - Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România, a explicat la Digi24, propune ca soluție salvatoare o primă pentru cei care se vaccinează.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

„Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni.

Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructificat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou.

Citește și: Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort.

Gândiți-vă altfel: haideți să ne gândim la pierderile pe care le are economia în acest moment, care sunt de miliarde de lei, la faptul că ea trebuie să fie susținută prin bani de la stat sau de la Uniunea Europeană. Este normal ca noi să vrem să pornim economia mai repede și să avem cât mai mulți dintre angajații noștri vaccinați și atunci acest bonus, acest mesaj de recunoștință pentru angajați, pentru unii este și un stimulent să se vaccineze, nu ne ascundem de acest lucru. Este o idee bună pentru că o să putem porni economia și viața noastră socială mai repede. Ar fi ideal dacă ne-am vaccina în două-trei luni.

Citește și: Ieșire devastatoare a Monicăi Pop: Decidenții voiau ca pacienții Covid să moară, nu să se facă bine

Probabil că ar trebui să fie un proiect-pilot, probabil ar trebui să fie o dezbatere publică, pentru că nu trebuie să se înțeleagă greșit.

În tot acest efort epic, o astfel de sumă de bani, un astfel de bonus, o astfel de condiționare pozitivă nu cred că este nelalocul ei.

Citește și: Doliu în Armata Română! ‘Ne părăsesc eroii’. Veteranul de război Artemiu Șimonca s-a stins din viață azi!

Sunt angajatori care își pun la dispoziție propriile birouri sau propriile fabrici pentru locuri de vaccinare, pentru că vrem cu toții, ca angajatori și ca antreprenori, că suntem români sau că suntem multinaționale, vrem să terminăm cu această poveste și singura modalitate de a termina este să vaccinăm oamenii.

Nu merge așa. Întregul public, că este angajat, că nu este angajat, trebuie să înțeleagă că dacă nu își aduce contribuția la această campanie - comunicată bine sau nu - vom continua să avem probleme cu economia sau cu viața socială. Uitați, apar mutații, există tot interesul ca noi să terminăm tot acest proiect până la mijlocul anului”, a spus Dragoș Damian.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.