Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'E groasă rău!' Fost preşedinte ANAF, semnal de alarmă în 'al treisprezecelea ceas'

R Street Institute
deficit economie buget

Fostul preşedinte al ANAF din perioada 2012-2016, Gelu Diaconu, îl acuză pe ministrul de Finanţe şi pe apropiaţii lui Dragnea de "consecvenţă prostească sau prostie consecventă" şi solicită să se renunţe la "revoluţia fiscală" care ar pune în pericol "bruma de stabilitate economică".

În opinia lui Diaconu, "fiecare zi in plus cu Misa ministru, sub conducerea lui Pablito (Liviu Dragnea - n.r.), inseamna noi pierderi ireparabile pentru finantele publice cat si pentru ANAF!"

Vezi şi: Guvernul ia în calcul o nouă amânare a 'revoluţiei fiscale' (surse)

"De la prima lectura a masurilor de politica fiscal-bugetara din programul de guvernare PSD am declarat public in mod repetat ca avem de-a face cu o colectie de adevarate bazaconii. Cand am vazut proiectul de buget pe anul acesta, am realizat imediat ce mare pericol il reprezinta Dragnea, Valcov si yesmenii de care s-au inconjurat.

Consecventa penibila cu care isi promovau bazaconiile la televizor prin intermediul agresivului tandem Olguta&Codrin m-a oripilat pur si simplu. Cunoscusem de-a lungul anilor oameni din PSD calificati si pragmatici cum ar fi Viorel Stefan, Teodorovici, Ponta, etc., si nu puteam intelege cum vocea acestora nu se facea auzita impotriva prostiei.

Apoi, de vreo doua-trei luni incoace, consecventa in prostie avea sa atinga paroxismul. Este adus ministru al finantelor un habarnist executant, Ionut Misa, pe care eu il dadusem afara dintr-o functie mult mai mica. Urmeaza un adevarat desant asupra ANAF al slugilor lui Misa si a grupului de interese pe care il slujeste constanteanul.

Dupa ce se renuntase la impozitul pe gospodarie si taxa de solidaritate, apare legiferata fantoma split TVA. Si, cum toate aceasta nu fusesera indeajuns, Misa se apuca sa vorbeasca public despre “revolutia fiscala”, unicat in lume, cea a transferului contributiilor pe umerii angajatilor! Vorba lui Teodorovici: omul asta nu intelege nimic!

Astazi, intr-o unanimitate nemaintalnita (Comisia Europeana, patronate, sindicate, o mare parte din PSD, presedintie, Consiliul fiscal, Coalitia pentru dezvoltarea Romaniei, AmCham, experti/consultant fiscali, etc.), cu totii realizeaza prostia PSD. Au mai ramas insa o mana de consecventi din anturajul lui Pablito precum si habarnistul Misa care vor cu orice pret sa arunce in aer si bruma de stabilitate economica care a mai ramas", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Vezi şi: Reacția lui Victor Ponta după victoria PNL la Deva: 'Pentru PSD este o rușine pe care o regret'

Fostul preşedinte ANAF îşi afirmă speranţa că "macar acum, in al treisprezecelea ceas, guvernul Tudose poate intelege si va recunoaste ca e groasa rau si ca Programul PSD e pur si simplu nerealizabil". "Amanarea sedintei de guvern de vinerea trecuta poate fi un semnal", mai notează Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.