Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E HAOS TOTAL în România! Viscolul a făcut PRĂPĂD: Mașini blocate, localități izolate și mii de polițiști în luptă cu nămeții - VIDEO

www.europafm.ro
drum inchis, viscol, ger, zapada

România s-a blocat sub nămeții primei ninsori în adevăratul sens al cuvântului, din această iarnă. S-a creat haos în multe zone din ţară. S-au acumulat tone de zăpadă pe drumuri, iar mulţi şoferi plecaţi la drum în ciuda avertizărilor meteorologilor au rămas blocaţi în nămeţi, în urma ninsorilor căzute necontenit timp de 24 de ore.

Peste 12.000 de pompieri, polițiști și jandarmi au fost toată ziua pe teren cu mii de utilaje ca să-i scoată pe oameni de-acolo. Cele mai mari probleme au fost în sud-estul ţării, unde aproape 100 de maşini au stat blocate mai toată ziua în apropiere de Tulcea.

Oamenii au ajuns într-un final acasă, dar chiar şi la această oră mai sunt închise 4 drumuri naţionale din acelaşi judeţ.

Citește și: Presa internațională a comentat DUR scandalul politic din România: 'Un an de proteste în România nu a schimbat nimic pe termen lung'

Tot din cauza viscolului, un tren Inter Regio cu 50 de călători a rămas blocat între staţiile Cataloi şi Tulcea. Jumătate dintre pasageri au fost preluaţi, în urmă cu puţin timp, de o locomotivă care se va întoarce în cursul nopţii să preia şi ceilalţi călători.

57.000 de gospodării din toată ţara sunt încă fără curent electric. Ministrul Energiei, Toma Petcu, dădea ceva mai devreme asigurări că se fac toate eforturile pentru reconectarea populaţiei.

"La această oră stăm mult mai bine decât în perioada de vârf a viscolului, în special în Dobrogea, unde rafalele de vârf au ajuns la 140 km/h. La vârf am avut undeva în jur de 130.000 de deconectări. Important e că s-a intervenit în toate judeţele cu probleme. Dar spun în special de zona Dobrogea, că acolo au fost cele mai mari probleme.

Avem 57.000 de deconectaţi, din care 25.000 în judeţul Constanţa şi 22.000 în Tulcea. În total sunt 205 localităţi fără energie.

La Constanţa am avut un vârf de 60.000 de deconectaţi şi acum suntem la 27.000. La Tulcea, unde situaţia este cea mai critică, am evoluat de la 40.000 de consumatori decontectaţi până la 22.000.

Viteza vântului este un factor, dar nu este singurul. Avem o problemă şi pentru că este perioada de noapte şi intervenţiile sunt mai greoaie”, a declarat Toma Petcu.

Citește și: Decizie controversată luată de noul premier: Ce a cerut Viorica Dăncilă în privința viitorilor miniștri

Printre localităţile rămase fără curent din cauza viscolului se numără oraşul Sulina, unde pana de electricitate a cuprins întreaga localitate. Asta în condiţiile în care în oraş nu există nici reţea de gaze, iar oamenii depind de curentul electric pentru a-şi încălzi locuinţele.

"Sunt probleme, dar nu sunt din cauza operatorului. Pe toate drumurile acţionează cele 34 de utilaje pe care le avem Problema e că viscolește și în zonele unde câmpul este un pic mai înalt decât șoseaua, se face curat şi în urma lui vine șă aduce câte un val de zăpadă și troienește Este exact expresia aia românească - munca în zadar”, a spus Romeo Olteanu, vicepreședinte CJ Iași.

Abia după ora 22 viscolul s-a mai domolit iar maşinile au fost deblocate. Drumul judeţean 248 A a fost închis mai bine de 6 ore.

Ambulanţele au avut misiune aproape imposibilă în zona Moldovei răvăşită de viscol. Un bărbat care suferea de inimă a murit până să răzbată salvarea prin nămeţi. Asta în vreme ce o femeie care pierdea sânge a scăpat la limită: cinci ore a durat până să ajungă la spital. 230 de utilaje de la deszăpezire au fost trimise pe drumuri, dar chiar şi aşa medicii au ajuns foarte greu la pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.