Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E lege: românii care găzduiesc ucraineni pot deconta cheltuielile de la stat

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Guvernul a decis, joi, ca decontarea cazării refugiaţilor ucraineni să se poată face şi în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor. Potrivit unui comunicat transmis joi, Executivul a modificat Hotărârea Guvernului nr. 315/2022 pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Actul normativ modifică normele referitoare la decontarea cazării refugiaţilor ucraineni, în sensul aplicării acestora şi în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor.

"Astfel, valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, puse la dispoziţie de către instituţiile sau autorităţile publice centrale sau locale, de către operatorii economici publici sau privaţi ori de către asociaţii sau fundaţii, este în sumă de 50 de lei pe zi pe persoană", se precizează în comunicatul citat. Modificarea legislativă a fost decisă având în vedere faptul că printre locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă în condiţiile OUG nr.15/2022 se regăsesc unităţi de cazare aflate în gestiunea unor asociaţii sau fundaţii, a explicat Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.