Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat!

CEI
email

Chiar dacă la prima vedere poate părea tentant și promițător, există un email pe care trebuie să-l ștergi neapărat . Poate conține oferte incredibile, veste despre un premiu fabulos sau alte promisiuni. Cu toate acestea, în realitate, dacă îl deschizi, te expui unui pericol considerabil. Aceste tipuri de emailuri pot conține programe malware, sau pot fi utilizate pentru phishing, prin care îți poți compromite informațiile personale sau financiare, scrie Mirror.

Tentativele de fraudă din mediul online s-au tot intensificat. Hackerii caută diferite metode prin care să facă rost de datele personale și bancare ale utilizatorilor. Iar unele dintre aceste metode pot fi destul de credibile.

O nouă încercare de fraudă a apărut în peisaj, iar de această dată escrocii se folosesc de numele cunoscutului brand de cumpărături online, SHEIN. Această tactică ingenioasă i-a prins în mrejele lor pe mulți utilizatori, care sunt păcăliți într-un mod surprinzător de ușor.

Emailul despre care vorbim acum s-ar putea să pară că vine fix din partea celor de la SHEIN. Practic vei afla că ai fost selectat să primești o ”cutie misterioasă SHEIN”. Și cine nu își dorește așa ceva?

În realitate nu există niciun premiu. Utilizatorii doar sunt păcăliți, astfel încât să introducă datele personale, dar și parolele pe link-ul respectiv. De asemenea, la final trebuie introduse și datele bancare.

Cum îți fură escrocii informațiile personale și financiare

Emailul periculos a început să circule la sfârșitul lunii trecute. Tocmai din acest motiv, experții în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă și le recomandă utilizatorilor să fie atenți.

Potrivit Action Fraud UK, au fost raportate peste 7.900 de e-mailuri înșelătoare care ofereau „cutii misterioase” gratuite, ceea ce înseamnă că este o modalitate populară pentru escroci de a ataca consumatorii.

Un tip asemănător de e-mail a fost, de asemenea, detectat de echipa de la Which?, cumpărătorii primind un mesaj care pretindea că pot câștiga „SHEIN Mystery Box!” dacă participă la un sondaj online rapid.

„Link-urile din aceste e-mailuri duc la site-uri web de phishing malițioase, unde escrocii încearcă să vă fure informațiile personale și financiare”, au explicat cei de la Which?.

Tocmai din acest motiv, este bine să fim atenți la orice e-mail pe care îl primim. Deși ofertele pot părea tentante, dar și reale, cel mai bine ar fi să verificăm bine sursa și să le evităm pe cât putem. Iar numele expeditorului ne poate spune tot ceea ce avem nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.