Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E oficial! O cunoscută bancă din România și-a schimbat numele: 'De astăzi ne poți spune First Bank. În curând, ne vei vedea în culori diferite'

banca, imprumut

Locul 11 în sistemul bancar din România, Piraeus Bank România își schimbă numele în First Bank, începând de luni, 1 octombrie, marcând astfel modificarea de acționariat, potrivit unui anunț al băncii făcut luni.

„De astăzi ne poți spune First Bank; suntem pregătiți să ne despărțim de vechiul nostru brand. În curând, ne vei vedea în culori diferite. Numărătoarea inversă a început. (...) Procesul de rebranding a început gradual și va deveni vizibil în următoarele luni”, se detaliază într-un comunicat de presă al Piraeus Bank, conform Mediafax.

Noul logo este realizat în culorile albastru, roșu și alb, spre deosebire de vechiul logo care cuprindea albastru și galben, fiind similar cu cel al băncii mamă din Grecia.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank din Grecia a semnat vânzarea Piraeus Bank România către fondul american de investiții J.C. Flowers & Co, prin intermediul JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., care, pe 24 iulie, a numit o nouă echipa de management. Pe 12 septembrie 2018, Consiliul de Administrație al băncii a luat decizia schimbării denumirii băncii și a brandului comercial Piraeus Bank România în „First Bank”.

Surpriză pentru românii din Diaspora: S-a lansat Muzeul pentru Românii de Pretutindeni

„Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand”, se sublinia într-un comunicat de presă emis de Piraeus Bank România la 12 septembrie. Piraeus Bank România este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est, iar finalizarea procesului de tranziție către noul brand va fi anunțat de bancă tuturor clienților săi.

Cu sediul în București, Piraeus Bank România operează prin 100 de unități bancare, are 1.200 de angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi. La finele anului trecut, PBR era pe locul 11 în topul băncilor în funcție de active, cu active în valoare de aproximativ 6,447 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piață de 1,51%, în scădere de la 1,67%, în anul anterior.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare - gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.