Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E posibil ca doar cei care se vaccinează să poată circula în Europa - președintele Consiliului European nu exclude varianta

BBC
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un "paşaport de vaccinare" împotriva coronavirusului, dar nu este cazul acum, transmite dpa, relatează Agerpres.

Într-un interviu acordat duminică programului olandez de televiziune Buitenhof, Michel a declarat că dezbaterea este "foarte pertinentă", dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că "nu exclude" ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. "Subiectul ste sensibil în multe ţări europene", a recunoscut Michel.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Potrivit lui Michel, există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi "trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni". El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea "produce o frustrare uriaşă în Europa" şi în alte părţi ale lumii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.