Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E primul care are curaj să spună așa ceva: Stelian Tănase destăinuie secretele lui Gabriel Oprea

Stelian-Tanase

Stelian Tănase a fost demis din fruntea TVR, iar principalul vinovat nu a fost Victor Ponta, ci Gabriel Oprea, a acuzat acesta. Tănase face dezvăluiri despre ministrul de Interne, despre care a spus că i-a telefonat pe când era șeful televiziunii publice.

Stelian Tănase destăinuie o parte din secretele lui Oprea, unele legate de serviciile secrete.

Citește și: ALERTĂ MONDIALĂ Escaladare fără precedent a tensiunilor între SUA și RUSIA

”Pentru Gabriel Oprea și aghiotanții lui România este o garnizoană. Daca vreți, chiar mai putin, o cazarmă. Cu un șef suprem, comandantul, adică însuși Oprea și restul trupei. Generali, ofiteri, plutonieri, sergenti. La care se adaugă diverși ducători de servietă, băgători de seamă, pafariști, șlefuitori de clanță și tot tacîmul. Și ăștia au un trecut sulfuros. Originea o găsim în Secu de ieri și azi, între milițieni și nomenklaturiști. E cam tot ce a reușit să adune generalul de carton Oprea într-o lume de butaforie. UNPR este o oaste de strînsură. A tunat și i-a adunat.

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Rareș Bogdan, ”batistuță ăla”

Cind văd fotografia lui Oprea in uniformă, mindru, înfipt, țeapăn, cu bărbia împinsă înainte, cu cozorocul peste ochi, cu epoleții plini de stele și căcat de muscă – văd un caudillo sud-american în fața trupei. Viitor dictator, Arthuro Ui. Unul cu fumuri de mărire care se visează șef. Un Ceaușescu militar împopoțonat cu decorații și grade militare supreme. Pină la mareșal și feldmareșal Oprea mai are puțin. Costă doar un decret semnat de Iohannis. Generalul ar face orice pentru un dram de putere în plus.

Citește și: DNA a mai rezolvat un mega-dosar! Anunțul făcut acum de procurori: Ce personaje sunt vizate

Ii place nu doar puterea dar și zorzoanele ei – fanfarele, imnul, onorurile. Slugile, supușii, disciplina, plecăciunile. Se închipuie plin de măreție, dar repet lumea lui e de butaforie, fictivă. Omul nici măcar nu știe să dea ordine, dat fiind trecutul lui prea puțin instruit în treburile milităriei. Stilul lui amintește de Arturo UI al lui Bertolt Brecht – amestec de gangster, ca Al Capone de pildă, și un dictator sadea cu inclinații puciste. Pentru el istoria e o încăierare intre bande rivale pentru impărțirea teritoriului. Adică trafic, contrabandă, curve, arme și tot restul. România totuși nu e Chicago 1933.

Citește și: SCANDAL monstru la Antene. Badea lansează acuzații grave

Generalul apare din cînd în cind la microfoane. Rar, pentru că are probleme mari de dicție și gîndire. Ii trebuie urgent un logoped. Un discurs e o incercare prea grea. E cam împiedicat. Se poticnește, se bîlbiie, face greșeli de gramatică. Nu știu cum e cînd acordă titluri de doctor în știință. Cine pe cine-nvață carte. Dar cu vorbitul sigur nu le are. Nu e un orator, ca Antonescu de exemplu. Nici cap politic nu are, ca fostul lui protector Năstase. E un Arturo Ui ambițios, un carierist. În ce il privește, multe lucruri sunt de clarificat. Impostura mai ales. Deocamdată nimeni nu se atinge de el. Diverși – pe stînga și pe dreapta – îl cultivă. De ce? Pentru că speră să îl țină în Coaliție. Sau că trece în barca opoziției cu voturile lui din Parlament. În uniforma lui de paradă e frumoasa balului în aceste luni păguboase.

Citește și: Eclipsată de Carmen Iohannis, regina Letizia a Spaniei e criticată pentru fusta asta / FOTO

Cind va cădea de pe cal presa va prinde curaj și îl va lua la cercetat cu amănuntul. Și Doamne ferește ce va scrie. Ce episoade ar ieși la iveală, Dracu știe ! Afaceri, interlopi, servicii, tot ce vrei, un cocktail Molotov clasa întii. Mass-media azi e rezervată vizavi de general. E intimidată de telefoanele lui, de presiuni, de amenințări. Mai mulți patroni de media îl știu de frică. Alții speră să ciugulească niscaiva protecție de la el și se așează dîrdîind sub mantaua lui de general și vicepremier. Un fel de silentio stampa s-a așternut peste mutrița lui de dictator sud-american. Ucazul în massmedia e ca Oprea să nu fie vorbit de rău. Mai ales să nu se amintească nimic despre dosarul cu plagiatul că se înfurie și trece la represalii. Ordin pe unitate. Nici despre petele albe din biografia lui misterioasă e bine să nu amintești. Și-o rescrie permanent, apar și dispar episoade.

Citește și: De frica Rusiei, România a cerut, azi, ajutorul NATO

Bref, personajul este susținut de servicii și nu de azi de ieri. Așa că diverși de aceeași teapă s-au strîns in jurul lui pentru că e vorba de ciolan. Sub guvernul Ponta, Oprea a oferit destule oase de ros. Toți pleșcarii, fripturiștii, transfugii politici de prin partide au intrat și intră în UNPR unde-i cald și bine. Mai o afacere, mai scapi de DNA, mai un post călduț la stat. Dacă Oprea ar ieși din Palatul Victoria ar rămîne fără trupă. Zi in care presa va deveni curajoasă și va aborda subiectul. Dar și alte organe, care deocamdată stau cuminți cu botul pe labe și rînjesc gîndindu-se cu poftă ce pradă gustoasă le așteaptă. Aferim.”, scrie Tănase pe blogul său.

Citește și: Rusia folosește ARME SECRETE în războiul din Siria / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.