Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E rândul PNL să ÎNCALCE recomandările Comisiei de la Veneția: Mihai Fifor a luat foc!

Mihai Fifor DNA

Fostul ministru de Interne și al Apărării Mihai Fifor a reacționat la vestea că Gubernul Orban a făcut primul demers pentru asumarea  răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Fifor atenționează PNL ca încalcă recomandările Comisiei de la Veneția.

"Orban a trimis la Parlament scrisoarea prin care isi asuma raspunderea pe modificarea legii electorale, astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi.

Incalcand orice principiu al democratiei, legea si recomandarile Comisiei de la Venetia, liberalii pun la cale cea mai mare înșelătorie din ultimii 30 de ani.

Citește și: Impact MORTAL - O femeie a decedat pe loc, după ce o mașină și un microbuz s-au ciocnit

 

Vor să pună mâna pe toată puterea din România, in cel mai periculos joc politic de dupa 1989 și să nu-și respecte apoi nicio promisiune, cu cinismul care deja ii caracterizeaza.

PNL vrea toata puterea, dar, din pacate, factura iresponsabilității lor va fi plătită de români, cu prețul aruncării României în haos.

Cine isi asuma si care vor fi costurile crizei politice pe care o genereaza liberalii? Pentru ca dincolo de calculele lor si de jocuri politice iresponsabile, Romania are nevoie de stabilitate, de predictibilitate politica si economica si, mai ales, de buna guvernare. Asta a promis PNL romanilor, atunci cand anatemiza orice masura benefica pentru tara a guvernului PSD: o guvernare mai buna in folosul cetatenilor si o Romanie normala.

Din pacate, nimic din toate acestea nu par sa fie prioritati pentru PNL. Un singur lucru conteaza: acapararea puterii, indiferent de modul in care se face, de costuri si de consecinte pe termen lung.

Precedentul pe care Orban il genereaza, schimband regulile in timpul jocului prin modificarea legii electorale dupa bunul plac, fara dezbatere in Parlament, fara consultarea celorlalti actori politici, ignorand principii democratice fundamentale, poate avea un efect greu de calculat pentru democratia din aceasta tara, in anii care vor urma.

La prima vedere, am fi tentati sa vorbim de faptul ca liberalii nu știu să guverneze, girand un guvern incapabil să gestioneze treburile țării.

In realitate, insa, in profunzime, lucrurile sunt mult mai complicate de atat, iar resorturile care stau la baza acestui atac la democratie, nu cred ca mai sunt chiar atat de greu de intuit pentru oricine isi doreste sa vada ce e de vazut si sa inteleaga ce e de inteles.

P.S. Bani pentru majorarea alocatiilor nu sunt, spune Orban. Dar bani pentru alegeri in doua tururi sunt?", scrie Mihai Fifor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.