Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea e cea mai deșteaptă ființă de pe Pământ: Scorul INCREDIBIL obținut la testele de IQ / VIDEO

Punctajul maxim în testul IQ este de 161 la adulţi şi 162 pentru cei sub vârsta de 18 ani. Kashmea Wahi, o elevă de 12 de ani din Marea Britanie, şi-a obţinut un loc în înalta lume intelectuală.

Rezultatele testului lui Kashmea Wahi sunt cu adevărat impresionante, scorul ei de 162 o pune cu 2 puncte mai sus decât Stephen Hawking şi Albert Einstein, scrie descopera.ro.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Wahi a decis să facă testul Mensa pentru a demonstra părinţilor ei, ambii consultanţi IT de management la Deutsche Bank din Londra, că poate. Rezultatul obţinut a fost impresionant – 162 de puncte.

"Nu m-am pregătit suplimentar pentru acest test. Testul Mensa este despre logică şi bunul simţ, am folosit abilităţile învăţate la şcoală", a declarat Kashmea Wahi.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

Wahi este în prezent elevă la Notting Hill West London şi Şcoala de juniori Ealing, unde a ajutat echipa sa să se poziţioneze pe locul al treilea la Testul de matematica de anul trecut de la Oxford. Printre activităţile ei extracurriculare se numără tenisul de câmp şi şahul. La şah, Wahi a concurat la nivel naţional. Ea este considerată a fi una dintre cei mai tineri oameni, care, testaţi vreodată, au obţinut un scor perfect.

"Pot confirma că Kashmea este una dintre cele mai tinere persoane care ajung la scorul de 162 de puncte într-un test supravegheat ca acesta, care poate fi luat numai de către persoane cu vârste de peste 10 ani şi jumătate",a declarat un purtător de cuvânt al Mensa.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Mensa este considerat a fi cea mai mare şi cea mai veche societate de măsurarea a IQ-ului din lume. Calitatea de membru este deschisă tuturor celor care pot demonstra un IQ în topul celor 2 la sută din populaţie, măsurată printr-un procedeu recunoscut sau omologat IQ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.