Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea este FEMEIA pentru care Valeriu Zgonea are DOSAR PENAL la DNA: E deputată PSD / FOTO

Valeriu Zgonea s-a ales cu dosar penal la DNA după ce a primit o vacanță la Viena pentru a interveni la funcționari publici cu scopul de a o numi pe fiica unui fost consilier județean al PSD într-o funcție publică.

Femeia din cauza căreia Zgonea a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile este Ionela Dobrică și e deputată PSD. Ea e fiica lui Dumitru Dobrică, ex-consilier județean în Buzău, acum afacerist.

Citește și: Apple intră în alianța pentru inteligență artificială

Ionela Dobrică are 27 de ani, este licenţiată în inginerie la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi a lucrat ca subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Deputata Ionela Dobrică este membră a comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi vicepreşedinte al comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost pus, miercuri, sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în acelaşi dosar este urmărit penal Dumitru Dobrică, fost consilier judeţean în cadrul CJ Buzău în perioada iunie 2004 - decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Citește și: DETALII incredibile despre cum s-a ajuns la SOROISM în România. Rolul consultanților israelieni în campania din alegerile parlamentare

Procurorii anticorupţie spun că, începând cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrică i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii fiicei omului de afaceri într-o importantă funcţie publică.

"La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. (...) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale", arată sursa citată.

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

Anchetatorii spun că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Pe timpul controlului judiciar, Valeriu Zgonea nu poate părăsi ţara fără încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.