Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea este White Gladis, bestia care a declanșat haosul în două țări din Europa

white gladis

În largul coastelor Spaniei și Portugaliei mai multe ambarcațiuni au fost atacate de către balenele ucigașe. Comportamentul ciudat al orcilor a declanșat o întreagă dezbatere pe rețelele de socializare, iar un articol din The Atlantic, care le numește ”ticăloșii sadici ai oceanelor” a generat o dezbatere foarte aprinsă, informează Bussines Insider.

Orcile din largul coastelor Spaniei și Portugaliei sunt conduse de o femelă balenă numită White Gladis.

Mulți experți au pus acest comportament pe seama faptului că orcile sunt jucăușe, dar un om de știință a susținut că atacurile au început pentru că White Gladis a fost rănită de către oameni.

Tocmai de aici a pornit întreaga dezbatere. Mulți oameni iau apărarea belenelor și arată că oamenii își merită soarta. Discuția se concentrează pe rolul balenelor ucigașe, care restabilesc echilibrul în oceanele lumii.

Articolul din The Atlantic - publicat sâmbătă ca răspuns la nebunia din rețelele de socializare - a argumentat că orcile nu și-au meritat statutul recent de eroi ai oceanelor deoarece, în lumea naturală, sunt uneori crude cu alte animale (deși nu au rănit niciodată intenționat un om în sălbăticie).

"Orcile sunt într-adevăr capabile să provoace o durere intensă; ele sunt, de asemenea, capabile să chinuie puii de focă doar pentru distrație. Ele sunt creaturi inteligente și complexe din punct de vedere emoțional. Dar ele nu sunt ca noi".

Orcile sunt carnivore. Consumă peşti, foci, lei de mare, pinguini, balene, rechini etc. Dieta lor e influențată şi de zona în care trăiesc sau de preferințele grupului din care fac parte.

Rolul orcilor în oceane

Orcile sunt carnivore. Consumă peşti, foci, lei de mare, pinguini, balene, rechini etc. Dieta lor e influențată şi de zona în care trăiesc sau de preferințele grupului din care fac parte.

Pot consuma până la 227 kg de hrană pe zi. Mai mult, orcile vânează și rechini.

Balenele ucigaşe lucrează împreună, atunci când vânează, şi folosesc diferite strategii/tehnici pentru a-şi captura prada.

Fiecare grup/familie are un fel de limbaj al lor, diferit de “limba” altor grupuri. O varietate de sunete pe care ceilalți membri le recunosc imediat. De asemenea, indivizii mai tineri învață diferite metode de vânătoare sau comportamente specifice grupului lor, de la membrii mai în vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.