Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eastman Kodak au scăzut luni cu până la 40%, după ce guvernul SUA a blocat un împrumut federal de 765 de milioane de dolari

twitter
kodak

Acţiunile Eastman Kodak au scăzut luni cu până la 40%, după ce guvernul SUA a blocat un împrumut federal de 765 de milioane de dolari  destinat companiei care urma să fabrice ingrediente pentru posibile vaccinuri împotriva Covid-19, din cauza unor ”ilegalităţi” ale directorilor, transmite Reuters.

Titlurile Eastman Kodak au încheiat tranzacţiile de luni în declin cu 27,9%.

Împrumutul ar fi trebuit să fie acordat de către International Development Finance Corp. Problemele au apărut când parlamentari democraţi de rang înalt au cerut autorităţilor federale de reglementare să investigheze tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de companie şi de directorii acesteia în jurul perioadei în care au aflat că vor primi împrumutul guvernamental.

Citește și: Traian Băsescu, primul ATAC împotriva Gabrielei Firea: 'Companiile primăriei le mut la Voluntari, la domnul Pandele'

Preşedintele Donald Trump a declarat săptămâna trecută că guvernul va investiga circumstanţele din jurul anunţului referitor la împrumut.

”Acuzaţile recente referitoare la ilegalităţi au provocat îngrijorări serioase”, a anunţat vinerea trecută International Development Finance Corp.

Acţiunile Eastman Kodak au crescut de peste cinci ori în urma anunţului referitor la obţinerea împrumutului. Peste 900 de milioane de acţiuni au fost tranzacţionate de la anunţarea împrumutului, de aproape 12 ori acţiunile listate ale companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.