Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EAU vor găzdui summitul pentru climă COP28 din 2023

stirileprotv.ro
Emir Dubai

Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a anunţat joi pe Twitter că Emiratele Arabe Unite (EAU) au fost alese să găzduiască summitul COP28 privind schimbările climatice din 2023, relatează Reuters.

Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum
"Ne vom concentra toate capacităţile pentru a face conferinţa un succes. Emiratele Arabe Unite vor rămâne angajate în acţiunea globală privind protejarea planetei", a afirmat şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care deţine şi funcţia de premier al EAU.

Este a doua oară când discuţiile anuale privind clima vor avea loc în Orientul Mijlociu, Egiptul fiind pregătit să le găzduiască în 2022, şi a treia oară când discuţiile sunt găzduite de un membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol. Fostul membru OPEC Qatarul a găzduit summitul în 2012, iar Indonezia în 2007.

Mariam bint Mohammed Almheiri, ministrul mediului din EAU, a afirmat pe Twitter că Emiratele Arabe Unite sunt gata să organizeze o întâlnire care să mobilizeze ţările să-şi intensifice eforturile de combatere a schimbărilor climatice.

"Găzduirea acestei reuniuni globale ne va oferi o primă oportunitate de a implica segmentul cel mai dinamic al societăţii noastre - tineretul - la întâlnirile şi negocierile care vor asigura în cele din urmă un viitor durabil pentru generaţiile viitoare", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.