Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ebrahim Raisi îl atacă pe Biden! Președintele Iranului acuză SUA că sunt 'complice la crimele' Israelului din Gaza

tehrantimes.com
Ebrahim Raisi

Ebrahim Raisi îl atacă pe Biden! Președintele Iranului acuză SUA că sunt 'complice la crimele' Israelului din Gaza

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a acuzat miercuri SUA că sunt "complice la crimele" Israelului, după bombardarea unui spital din Gaza şi după vizita în Israel a preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Bombele care cad pe populaţia din Gaza sunt americane (...). Lumea consideră SUA complice la crimele regimului sionist", a declarat Raisi, adresându-se celor câteva mii de manifestanţi adunaţi într-o piaţă din Teheran, la apelul autorităţilor, după atacul de marţi asupra spitalului Ahli Arab din Gaza, soldat cu sute de morţi.

Preşedintele iranian a mai afirmat în discursul său că "sfârşitul regimului sionist va începe cu atacul asupra spitalului" şi a subliniat că "lumea musulmană şi opinia mondială" cer "sfârşitul bombardamentelor cât mai rapid posibil, încheierea blocadei impuse în Gaza şi ruperea relaţiilor politice" stabilite de statele arabe care s-au apropiat de Israel în ultimii ani.

Manifestații în Iran

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Gaza, a acuzat Israelul că se află la originea raidului care a lovit spitalul, în timp ce armata israeliană a spus că a fost vorba de un tir de rachetă ratat de Jihadul Islamic, un alt grup armat palestinian, care a dezminţit acest lucru.

Manifestanţii adunaţi la Teheran au arborat drapele iraniene, palestiniene şi ale Hamas, iar unii au scandat "Jos Israelul", "Jos SUA" şi "Palestina va fi eliberată", a constatat un jurnalist AFP.

Au mai avut loc mitinguri în alte oraşe mari din Iran, precum oraşul sfânt Maşhad din est sau Ispahan (centru).

Aflat miercuri în vizită în Israel, preşedintele american Joe Biden a deplâns pierderea de vieţi în atacul comis pe 7 octombrie de Hamas contra Israelului, dar le-a cerut israelienilor să nu se lase cuprinşi de furie.

''Deşi simţiţi acea furie, nu lăsaţi ca ea să vă consume! După 11 septembrie, eram înfuriaţi în Statele Unite. Deşi căutam dreptatea şi am obţinut-o, am făcut şi greşeli'', a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.