Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa americană de Formula 1 Haas nu va mai arbora culorile ruse ale sponsorului său

Echipa americană de Formula 1 Haas nu va mai arbora culorile ruse ale sponsorului său în ultima zi a testelor din presezon care au loc la Barcelona, în timp ce mai mulţi piloţi solicită anularea Marelui Premiu al Rusiei de la Soci, din cauza situaţiei din Ucraina, informează AFP, citat de Agerpres.

Haas, ale cărei monoposturi afişează în mod obişnuit culorile albastru, alb şi roşu, identice cu cele ale drapelului Rusiei, va rula vineri cu maşinile sale VF-22 vopsite doar în culoarea albă, fără marca sponsorului său Uralkali, în ultima zi a testelor de pe circuitul Catalunya.

În ceea ce-l priveşte pe pilotul său rus, Nikita Mazepin, al cărui tată deţine funcţia de director neexecutiv la Uralkali, acesta "va pilota aşa cum este prevăzut în sesiunea de dimineaţă", a precizat team-ul american, fără a oferi alte detalii privind "acordurile cu partenerii echipei".

Înaintea anunţului făcut de Haas, campionii mondiali Max Verstappen (2021) şi Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) se declaraseră în favoarea anulării Marelui Premiu al Rusiei, programat în data de 25 septembrie pe circuitul de la Soci.

"M-am trezit şocat. Este oribil să vezi ce se întâmplă. În ceea ce mă priveşte, părerea mea este că nu trebuie să merg, nu voi merge", a declarat Vettel, pilotul echipei Aston Martin, în cursul unei conferinţe de presă.

"Când o ţară este în război, nu este corect să concurezi acolo, asta este singur. Întregul paddock va decide acest lucru", a spus la rândul său Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre.

''Avem o cursă în Rusia, în septembrie, şi nu ar avea sens să mergem acolo", a afirmat spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial (2005, 2006), adăugând că a fost "şocat" şi a simţit "o tristeţe extraordinară" la aflarea veştii invadării Ucrainei de către armata rusă.

"Să sperăm că Formula 1 ia decizii corecte. Ca sportivi trebuie să fim responsabili pentru ceea ce facem", a adăugat pilotul echipei Alpine.

La începutul zilei de joi, Formula 1 a indicat că "urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei", fără a face alte comentarii cu privire la Marele Premiu programat la sfârşitul lunii septembrie în Rusia.

Rusia lui Vladimir Putin a lansat o invazie în Ucraina, cu lovituri aeriene şi intrarea forţelor terestre, inclusiv în direcţia capitalei Kiev, provocând zeci de morţi în primele ore, potrivit autorităţilor ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.