Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa de rugby Sunwolves ar putea fi cantonată în Australia pe timpul unei competiţii de la Antipozi

scrumhalfconnection.com
rugby

Echipa niponă de rugby Sunwolves ar putea fi cantonată în Australia în cazul în care va participa la o competiţie în această ţară, având în vedere restricţiile de circulaţie internaţională impuse în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Oficialii grupării japoneze au afirmat că şi-ar dori să participe la competiţia pe care Rugby Australia intenţionează să o organizeze în luna iulie, având în vedere că turneul Super Rugby nu se va putea disputa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

''Da, am discutat cu oficialii australieni despre această competiţie, ne-am dori să fim implicaţi. Sunwolves va părăsi oricum Super Rugby, deci aceasta ar fi ultima ocazie pentru noi să ne demonstrăm calităţile'', a arătat Yuji Watase, directorul grupării nipone.

Oficialii australieni au indicat că meciurile s-ar putea întinde pe durata a 12 săptămâni, fiind posibil ca jucătorii formaţiei nipone să fie cantonaţi undeva în Australia pentru a evita deplasările internaţionale.

Patru echipe australiene de Super Rugby ar putea relua competiţia la începutul lunii iulie odată cu relaxarea restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, au anunţat instanţele conducătoare.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

SANZAAR, organismul care patronează competiţia, a suspendat partidele la jumătatea lunii martie după închiderea frontierelor din cauza pandemiei de Covid-19.

Conform site-ului oficial rugby.com.au, două scenarii se au în vedere: primul se referă la un campionat cu cinci echipe (patru echipe australiene de Super Rugby, Queensland Reds, NSW Waratahs, ACT Brumbies şi Melbourne Rebels, Western Force), iar al doilea prevede participarea a cinci echipe plus Sunwolves.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Un responsabil sportiv al federaţiei, Ben Whitaker, a declarat că Brumbies şi Waratahs reiau în această săptămână antrenamentele cu efective reduse. De asemenea, toate echipele ar urma să revină în formulă completă până pe 8 iunie, iar meciurile s-ar relua patru săptămâni mai târziu.

"Formula pe care o avem în vedere este o competiţie de 12 săptămâni, cu 10 săptămâni meciuri din sezonul regulat şi în funcţie de numărul de echipe", a adăugat Whitaker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.