Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa feminină a Canadei, vicecampioana olimpică la hochei pe gheaţă, atacă titlul la JO de la Beijing

francsjeux.com
hochei feminin canada

Echipa feminină a Canadei, vicecampioana olimpică la hochei pe gheaţă, se bazează pe un mix între jucătoare experimentate şi debutante la Jocurile Olimpice de la Beijing, în tentativa de a cuceri din nou titlul olimpic, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Echipa Canadei a urcat pe podium la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, de la introducerea hocheiului feminin în programul olimpic (1998) şi a câştigat consecutiv patru medalii olimpice de aur începând cu 2002. În 2018, la PyeongChang, Canada a fost învinsă de SUA la loviturile de departajare.

Lotul canadian, care s-a pregătit într-o bulă sigură la Calgary, cuprinde 13 jucătoare prezente la PyeongChang şi 10 debutante la competiţia olimpică. Plecarea către Beijing este prevăzută pe 26 ianuarie.

Antrenorul Canadei, Troy Ryan, a declarat că măsurile de siguranţă nu au afectat determinarea echipei de a câştiga turneul olimpic: ''Când echipa noastră funcţionează la maximum, eu cred că avem o echipă care joacă având mare încredere. Cel mai bun lucru despre grup este faptul că suntem încrezători în munca pe care am făcut-o până în prezent, dar suntem şi dornici să terminăm ce mai avem de făcut pentru a avea succes la Beijing''.

În august, Canada a câştigat titlul mondial, al 11-lea din palmares, la competiţia de pe teren propriu, după ce a învins în finală campioana olimpică SUA.

Turneul olimpic feminin de hochei de la Beijing este prevăzut între 3 şi 17 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.