Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa feminină de sabie s-a clasat pe locul 7 la Europenele de juniori

scrima

Echipa feminină de sabie a României, compusă din Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Ilinca Pantiş şi Amalia Stan, s-a clasat pe locul 7, luni, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia).

Tricolorele au învins Marea Britanie în optimi, cu 45-29, dar au pierdut sfertul de finală cu Franţa, scor 30-45, potrivit Agerpres.

În turneul pentru locurile 5-8, România a fost învinsă incredibil de Germania, cu 45-44, după ce a avut 40-29 înaintea ultimului releu, cedat de Amalia Covaliu, 4-16 cu Felice Herbon. În confruntarea pentru poziţiile 7-8, România a trecut de Polonia cu 45-32.

Ungaria a obţinut aurul, Italia s-a ales cu argintul, iar Turcia a câştigat medaliile de bronz.

Echipa masculină de spadă a juniorilor, alcătuită din Rareş Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeşan şi Alexandru Stoica, s-a clasat pe locul 8.

România a dispus de Norvegia cu 45-34 în primul tur, în optimi a învins Estonia cu 45-40, dar a pierdut sfertul de finală cu Ungaria, 34-45. Tricolorii au fost învinşi în turneul pentru locurile 5-8 de Elveţia, cu 45-27, şi apoi de Bulgaria, cu 45-38.

Ungaria a cucerit titlul continental, argintul a revenit Italiei, iar Franţa a completat podiumul.

Pe locul 8 s-a clasat şi echipa de floretă a junioarelor, în alcătuirea Andreea Dincă, Teodora Şofran, Maria Teodorescu şi Karina Vasile.

Tricolorele au dispus în primul tur de Suedia, cu 42-41, apoi au pierdut sfertul de finală cu Israelul, 30-45. În turneul pentru poziţiile 5-8, România a pierdut mai întâi în faţa Franţei (30-45), iar apoi în faţa Turciei (33-45).

Italia a câştigat titlul european, devansându Israelul şi Polonia.

România a obţinut şapte medalii (1-3-3) săptămâna trecută la Europenele de cadeţi şi juniori, dintre care la cadeţi - aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin. La Europenele de juniori, bilanţul este de două medalii, ambele de bronz, prin Amalia Stan la sabie şi Casian Cîdu tot la sabie.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.