Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa fotbal irakiană U 20 este acuzată de agresiune sexuală asupra angajatei unui hotel din Argentina

Adevarul
agresiune sexuala

Echipa naţională sub 20 de ani a Irakului, care participă la Cupa Mondială din Argentina, a negat sâmbătă "acuzaţiile hazardate" potrivit cărora ar fi fost o agresiune sexuală în hotelul în care erau cazaţi jucătorii săi, informează AFP.

Presa argentiniană au publicat vineri un buletin al poliţiei din La Plata (60 km de Buenos Aires) care relatează mărturia unei angajate a restaurantului hotelului, care susţine că membri ai delegaţiei irakiene "i-au atins o parte intimă a corpului", scrie news.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, recepţionerul hotelului, interogat de un ofiţer de poliţie argentinian, a declarat că membrii echipei irakiene, care "se plimbau în lenjerie intimă pe coridoarele hotelului, au activat în mod deliberat sistemul de alarmă de incendiu.

Un ofiţer de securitate al hotelului, citat, de asemenea, în raport, a declarat că membrii delegaţiei "au abuzat o traducătoare locală" şi "au dezactivat un lift al hotelului prin supraîncărcarea acestuia".

Aceste acuzaţii au fost negate sâmbătă seara târziu de conducerea echipei, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare ale federaţiei irakiene de fotbal. "Din nefericire, acuzaţiile sunt formulate la întâmplare împotriva echipei, privind un caz de hărţuire sexuală", a reacţionat directorul administrativ al echipei irakiene Under-20, Nadim Karim. "Însoţesc delegaţia de doi ani, am participat la antrenamente (...) în Antalya sau în Spania", a continuat el, adăugând că, "în pofida libertăţilor" oferite de aceste locuri, "nu ne-am confruntat niciodată cu astfel de acuzaţii".

Oficialul a acuzat "administraţia hotelieră" că se află în spatele acestor acuzaţii "ca reacţie la insistenţa noastră de a schimba hotelul".

"Dacă un astfel de act ruşinos ar fi fost într-adevăr comis", a subliniat el, referindu-se la acuzaţiile de agresiune sexuală, "o înregistrare video ar fi circulat în întreaga lume". "Suntem în 2023, peste tot pe străzi şi în hoteluri există camere de supraveghere", a adăugat el.

Oficialul a acuzat "administraţia hotelului" că se află în spatele acestor acuzaţii "ca reacţie la insistenţele noastre de a schimba hotelul", întrucât stabilimentul era "lipsit de cele mai elementare necesităţi", neavând sală de sport şi fiind situat departe de terenurile de antrenament.

Cupa Mondială Under-20 are loc până la 11 iunie. Programată iniţial să se desfăşoare în Indonezia, ea a fost mutată luna trecută în Argentina de către Federaţia Internaţională de Fotbal (Fifa), care a decis să retragă organizarea din Indonezia după ce doi guvernatori de provincie au refuzat să găzduiască echipa israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.