Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa lui Florin Cîțu: cine vine, cine pleacă / SURSE

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Liberalii dau ca sigură schimbarea a cel puțin un ministru-cheie din echipa Ludovic Orban. O decizie finală o să se ia vineri în ședința conducerii partidului.

Surse din PNL au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că în garnitura de membri ai guvernului cu care Florin Cîțu va cere de la Parlament votul de învestitură cel mai probabil nu o să mai fie Ion Ștefan, actual ministru interimar al Dezvoltării. O variantă luată în calcul de PNL este ca în locul lui Ion Ștefan să fie propusă Raluca Turcan. Turcan ar urma, dacă se alege această variantă, să fie propusă vicepremier și ministru al Dezvoltării.

De asemenea, la Ministerul Finanțelor, portofoliu ocupat în prezent de Florin Cîțu, este obligatoriu ca liberalii să propună alt ministru. O variantă vehiculată în PNL pentru Finanțe este liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, au spus surse din PNL pentru STIRIPESURSE.RO. Un alt nume vehiculat este cel al deputatului Ovidiu Heiuș.

Este exclus ca Ludovic Orban să facă parte din lista miniștrilor, mai spun sursele citate.

Deși au existat unele discuții în PNL cu privire la Victor Costache, ministrul Sănătății, în actualul context al coronavirusului, liberalii spun că nu ar da un semnal potrivit printr-o schimbare la acest portofoliu.

Marea majoritate a miniștrilor din cabinetul Orban vor fi propuși și în cabinetul Florin Cîțu. Liberalii nu se agită însă foarte mult pe lista miniștrilor, pentru că sunt șanse mari ca Florin Cîțu să nu primească votul de învestitură.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.