Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa masculină de baschet a Ucrainei au fost ovaţionată de spectatorii prezenţi în tribune la Cordoba, cu ocazia meciului împotriva selecţionatei Spaniei

frbaschet.ro
baschet final four

Componenţii echipei masculine de baschet a Ucrainei au fost ovaţionaţi de spectatorii prezenţi în tribune la Cordoba cu ocazia meciului împotriva selecţionatei Spaniei, din preliminariile Cupei Mondiale FIBA 2023, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Cred că a fost cea mai grea zi din viaţa mea. Am fost treziţi cu toţii la 5 dimineaţa de ştirile despre război şi invazie", a declarat starul naţionalei ucrainene, Artem Pustovoi, cu lacrimi în ochi şi având scrise cuvintele "Fără război" pe obrajii săi. Acesta a adăugat că el şi colegii săi au vrut să fie "la fel puternici ca întreaga ţară", în duelul cu spaniolii, care a avut loc la doar câteva ore după invazia Rusiei.

Înaintea partidei de la Palcio Vista Arena Alegre din Cordoba şi încheiată cu victoria Spaniei (88-74), jucătorii ucraineni au fost ovaţionaţi în picioare de spectatorii care au umplut până la refuz tribunele şi mulţi dintre baschetbalişti au izbucnit în lacrimi la finalul jocului.

"Nimeni nu poate să creadă ceea ce se întâmplă cu ţara noastră. Este imposibil să te gândeşti la un meci când ştii că familia ta este în durere, că ţara ta este bombardată în acelaşi timp. Am încercat să nu intrăm în panică şi să fim la fel de puternici ca întreaga ţară. Sprijinul pe care l-am avut din partea fanilor spanioli a fost încântător. Dar a fost important să-i vedem şi pe suporterii noştri în tribune, pentru că împărtăşesc aceeaşi durere cu noi", a spus Pustovoi.

Naţionala Ucrainei a sosit în Spania marţi, după ce FIBA a amânat al doilea joc dintre cele două selecţionate, programat duminică la Kiev. Partida de la Cordoba a fost confirmată chiar în dimineaţa zilei de joi de către Federaţia internaţională de baschet.

"Credeţi-mă, nu există cineva care poate fi pregătit mental pentru a disputa un joc în aceste circumstanţe", a precizat antrenorul Ucrainei, Ainars Bagtskis.

"Sunt mândru de jucătorii mei pentru felul în are şi-au găsit energia şi emoţiile pentru a intra pe teren. Sperăm că nimeni nu va trebui să treacă prin ceea ce am trecut noi astăzi", a adăugat tehnicianul.

Un grup mic de suporteri ucraineni s-a adunat în afara arenei din Cordoba pentru a protesta împotriva invaziei ruse. Mulţi fani spanioli s-au oprit în timpul zilei în faţa hotelului echipei Ucrainei pentru a-şi arăta sprijinul.

Jucătorii, personalul şi mass-media ucraineană se confruntă acum cu incertitudinea legată de situaţia lor. O sursă apropiată echipei a declarat pentru Reuters că un zbor charter care trebuia să-i ducă vineri de la Madrid la Kiev a fost anulat.

În condiţiile în care spaţiul aerian ucrainean este închis, delegaţia urma să se deplaseze către Madrid vineri dimineaţă, pentru a rămâne în capitala Spaniei, în timp ce va menţine legătura cu ambasada Ucrainei.

"Practic, suntem blocaţi în Spania până la noi ordine", a precizat sursa respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.