Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa națională cu rezultate modeste, dar șeful fotbalului românesc are salariu de nivel occidental

digisport.ro
razvan burleanu

Echipa națională cu rezultate modeste, dar șeful fotbalului românesc are salariu de nivel occidental

Fotbalul românesc se poate mândri, astăzi, cu foarte puține rezultate notabile la nivel internațional – prima reprezentativă a fost ultima dată la un turneu final, Euro 2016, acum 7 ani, iar de la Mondiale lipsim din 1998! – dar cu niște funcții extrem de bine plătite. Practic, la salarii, suntem la nivelul Occidentului, iar la rezultate am ajuns cu tricolorii în Liga C a Națiunilor!

Anul trecut, s-a aflat cât câștigă Gino Iorgulescu la Liga Profesionistă de Fotbal, suma fiind uriașă, după cum Adevărul a scris aici. Acum, s-a aflat și salariul lunar al lui Răzvan Burleanu, la Federația Română de Fotbal, dezvăluirea fiind făcută chiar de șeful FRF, în cadrul unei intervenții la Digi Sport.

Ce a spus Răzvan Burleanu?

*Aproximativ 5.000 de euro lunar este salariul meu. Încă nu l-am publicat, dar o voi face. Nu m-am ascuns niciodată. Prognozăm că pentru prima dată, anul acesta, vom atinge un buget de peste 31 de milioane de euro, exclusiv din fonduri private. Diurna (n.r. – când e plecat Răzvan Burleanu în deplasări) este aceeași pe care și fostul președinte (n.r. – Mircea Sandu) a avut-o, 250 de euro (n.r. – pe zi).

*Federația Maghiară primește, în fiecare an, în jur de 80 de milioane de euro (n.r. – de la stat), iar din piața privată adună 10 milioane. Federația din România primește zero de la Guvern și a adus din mediul privat 26.5 milioane de euro, în 2022. Am înaintat o solicitare către Guvern, ca cele mai bune 20 de Academii de fotbal din România să fie finanțate de către stat. Până astăzi, statul a dat doar postări pe Facebook despre acest proiect. Comparați atunci dacă mai e competiție loială între 26.5 milioane de euro exclusiv din piața privată și 90 de milioane (n.r. – de la stat, cât primesc maghiarii, anual).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.