Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipă nouă de prorectori la Universitatea din Oradea, rectorul ales pentru al treilea mandat, confirmat

Rectorul ales la al treilea mandat al Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a numit joi, ca urmare a consultării Senatului Universitar, echipa celor cinci prorectori pentru mandatul 2020 - 2024, a informat, într-un comunicat, biroul de presă al instituţiei academice, potrivit Agerpres.

"Conform Cartei univeristăţii, odată cu confirmarea, trebuie să fac propunerea de prorectori şi numirea lor după consultarea Senatului universitar. Am decis astăzi să propun cei cinci prorectori, colegi care să aibă expertiză profesională, pe management academic sau să fie foarte buni profesional pe domeniile lor ca şi prorectori. Mă bazez pe această echipă care este disponibilă să servească Universitatea din Oradea, pentru că funcţia de prorector înseamnă să stai zilnic în universitate, să semnezi pentru activităţi, bugete, să lucrezi cu personal administrativ, lucrurile sunt mai complicate decât o simplă activitate la catedră. Am încercat să găsesc oamenii cei mai buni, ceea ce vom vedea după patru ani", a declarat joi, pentru AGERPRES, rectorul Constantin Bungău.

Confirmat pe 27 iunie de Ministerul Educaţiei în funcţia de rector, după alegerea sa din 3 iunie a.c., Constantin Bungău şi-a prezentat joi, în şedinţa Senatului Universităţii, noua echipă de prorectori într-o conferinţă pe Zoom, şedinţele forului academic ţinându-se online, din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

Singurul din "garda veche" de prorectori care va deţine această funcţie în continuare este conferenţiarul Gabriel Valentin Bendea, care va răspunde de Managementul academic.

Alături de el, din echipa de prorectori fac parte Sanda Filip - prorector pentru Managementul Cercetării şi Asigurarea Calităţii, Anca Dodescu - Management economic, Mariana Mureşan - Managementul Servicii Studenţeşti şi Servicii Sociale şi Sorin Borza - Vizibilitate şi Relaţii Internaţionale. Niciunul nu a mai deţinut în trecut această funcţie.

Pe lângă echipa de prorectori mai există, tot cu funcţie de prorector, directorul studiilor universitare de doctorat care este în funcţie încă, având un mandat de cinci ani, anume Radu-Cătălin Ţarcă.

Echipa de prorectori s-a înnoit, pentru că trei dintre universitarii care au ocupat această funcţie - Marcel Roşca, Eugen Macocian şi Marcela Prada - au încheiat două mandate, numărul maxim admis de Carta Universităţii. Iar Ligia Burtă, prorectorul responsabil până acum de servicii studenţeşti şi vizibilitate, nu a mai dorit să deţină această funcţie.

Rectorul a precizat că vineri, 10 iulie, se va afişa pe site-ul universităţii calendarul pentru concursul de ocupare a funcţiei de decan la cele 15 facultăţi din universitate, pentru un mandat tot de patru ani, expirat în perioada de pandemie.

"Sper ca, pe 1 octombrie, deschiderea anului universitar să ne aducă decani la toate facultăţile pentru mandatul 2020-2024", a conchis rectorul.

Noul rector al Universităţii Oradea, profesorul universitar dr. Constantin Bungău, a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv de 88,7% din electorii prezenţi la urne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.