Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa olandeză Jumbo-Visma va avea un alt nume de anul viitor

eurosport.ro
ciclism sprint

Echipa de ciclism Jumbo-Visma, care a câştigat cele trei mari tururi în 2023, se va denumi din sezonul viitor Visma-Lease a Bike, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Modificarea intervine în urma retragerii sponsorului principal (Jumbo) al echipei olandeze, care include staruri ca Jonas Vingegaard, Wout van Aert şi Primoz Roglic, care însă de la anul va concura la Bora-Hansgrohe.

Noul sponsor, Lease a Bike, este o societate belgiană din grupul Pon, care propune companiilor o flotilă de biciclete pentru angajaţii lor şi operează în special în Belgia, Olanda şi Germania.

În 2023, Jumbo-Visma a dominat competiţia, reuşind să câştige Turul Italiei (Primoz Roglic), Turul Franţei (Jonas Vingegaard) şi Turul Spaniei (Sepp Kuss).

În clasamentul UCI, în urma liderului Tadej Pogacar (UAE), echipa olandeză are trei ciclişti în Top 5: Vingegaard (2), Roglic (3) şi van Aert (5).

Incertitudinea privind continuarea parteneriatului cu Jumbo a alimentat în această toamnă speculaţiile privind o eventuală fuziune cu Soudal Quick-Step, o altă forţă a plutonului profesionist, care nu s-a concretizat însă.

Lease a Bike era deja sponsor secundar la Jumbo Visma încă de la începutul acestui an.

Dacă acordul se va confirma, se va pune capăt căutării unui nou sponsor principal, după ce o perioadă s-a invocat o investiţie de 15 milioane euro din partea platformei Amazon, dar care nu s-a confirmat, conform ziarului olandez Algemeen Dagblad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.