Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa refugiaţilor care va participa la Jocurile Olimpice a sporit numeric faţă de cea de la ediţia precedentă

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Echipa refugiaţilor care va participa la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, va fi mai mare decât cea care a concurat la ediţia din 2016 a JO, la Rio de Janeiro, a anunţat, joi, CIO, potrivit news.ro.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

Comitetul Internaţional Olimpic a prezentat o listă de 37 de refugiaţi care beneficiază de burse olimpice şi vor încerca să se califice la JO. “În acest moment nu putem spune cât de mare va fi echipa. Ceea ce putem spune este că va fi mai mare decât cea de la Rio-2016”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Citește și: Nunta lui Radu Mazăre, spulberată în direct! ‘Nu mai folosiți acest termen’

Bursierii nu vor trebui să întrunească neapărat criteriile internaţionale pentru a obţine un loc în echipă, însă trebuie să se apropie cât se poate de mult de acestea. “Calificarea nu înseamnă neapărat standardele internaţionale. Vrem să îi identificăm pe cei care fie pot îndeplini criteriile internaţionale fie cel puţin se pot apropia cât se poate de mult de aceste criteria”, a menţionat Bach, potrivit Reuters.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

Cei 37 de refugiaţi provin din Afganistan, Camerun, RD Congo, Eritreea, Etiopia, Iran, Sudanul de Sud, Sudan şi Siria. Ei se pregătesc în 11 ţări pentru competiţiile de atletism, badminton, box, judo, karate, nataţie, taekwondo şi haltere,dar se vor reuni în aprilie 2020 pentru un cantonament comun.

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a participat o echipă formată din zece refugiaţi provenind din Siria, Congo, Etiopia şi Sudanul de Sud. Cei zece au concurat în probele de atletism, nataţie şi judo. După JO, CIO a continuat să îi susţină pe cei zece refugiaţi, precum şi alţi refugiaţi din întreaga lume, prin Programul de Susţinere a Sportivilor Refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.