Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa Tianjin Tianhai şi-a anunţat falimentul şi părăseşte prima ligă chineză

Clubul Tianjin Tianhai, care se confruntă cu grave probleme financiare în contextul pandemiei de coronavirus, şi-a anunţat falimentul şi va părăsi prima ligă chineză de fotbal, Chinese Super League (CSL), scrie AFP.

Conform sursei, conducerea grupării a informat Federaţia chineză că echipa nu va mai fi înscrisă, din sezonul viitor, în primul eşalon valoric, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise .

Această decizie, o premieră în fotbalul chinez, ar putea veni în sprijinul celor de la Shenzhen FC, care ar putea reveni în elită la doar câteva luni după ce au retrogradat.

Înfiinţat în 2006, Tianjin Tianhai, denumit apoi Tianjin Quanjian, şi-a făcut debutul în divizia a 2-a în 2011 şi a beneficiat de aportul unor jucători precum brazilianul Alexandre Pato, belgianul Axel Witsel sau francezul Anthony Modeste.

A avut cel mai bun sezon în 2017, primul în elita fotbalului chinez, terminând pe locul 3 în campionat sub ''bagheta'' fostului internaţional italian Fabio Cannavaro, participând apoi în Liga Campionilor din Asia.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

Ulterior însă, preşedintele grupării, Shu Yuhui, a fost arestat, în ianuarie 2019, pentru activităţi ilegale, iar clubul a intrat pe o traiectorie descendentă, ajungând pe locul 14 în campionat sezonul trecut, evitând cu greu retrogradarea.

Federaţia chineză de fotbal (CFA) a pregătit mai multe planuri pentru startul sezonului 2020 al Superligii la sfârşitul lunii iunie, după ce campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

Superliga Chinei trebuia să înceapă pe 22 februarie, dar activităţile sportive au fost suspendate de pandemia de coronavirus, care a infectat peste 82.000 de persoane şi a provocat 4.633 decese până joi în cea mai populată ţară a lumii.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Preşedintele CFA, Chen Xuyuan, a precizat că planul A prevede un sezon cu 30 de etape, dar există un plan B, pentru cazul în care startul se va da la finele lunii iunie şi se va încheia în decembrie, şi inclusiv un plan C, dacă sezonul va începe mai târziu.

''Dacă vom apela la planul B, vom avea la dispoziţie doar patru luni din cauza calendarului echipei naţionale şi a Ligii Campionilor Asiei. Ca urmare, am putea împărţi cele 16 echipe în două grupe şi să decidem campioana şi retrogradatele în două faze'', a declarat Chen Xuyuan.

Şeful CFA a adăugat că meciurile din prima parte a sezonului se vor disputa fără spectatori în aşteptarea relaxării restricţiilor, care ar permite o prezenţă graduală a fanilor în tribune.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

CFA a anunţat o propunere care să permită cluburilor profesioniste să reducă salariile jucătorilor şi antrenorilor cu maxim 50%, pentru a depăşi impactul financiar negativ provocat de pandemie.

Reducerile salariale ar urma să fie aplicate retroactiv începând cu 1 martie şi vor fi anulate cu o săptămână înainte de startul sezonului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.