Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipamente medicale DONATE în judeţul Suceava şi în alte comunităţi locale, pentru combaterea Covid-19, de compania HS Timber Productions România

Consiliul Județean Iași, Facebook
Spital Iași aparat

Fabricile companiei HS Timber Productions România au donat echipamente medicale în valoare de peste 1,2 milioane de lei spitalelor din zonele unde sunt localizate, printre care şi un spital din judeţul Suceava, într-o campanie de sprijinire a comunităţilor locale în combaterea Covid-19, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al HS Timber Group, HS Timber Productions România a donat două laboratoare de biologie moleculară spitalelor din Sfântu Gheorghe şi Comăneşti, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei.

Altă donaţie de peste 23.300 de materiale sanitare, în valoare de peste 128.000 de lei, a fost transmisă spitalelor din Sfântu Gheorghe şi din oraşul Rădăuţi (judeţul Suceava).

Spitalul Municipal din Rădăuţi, la care sunt redirecţionate în prezent urgenţele medicale din judeţul Suceava, a primit, din partea fabricii HS Timber Productions Rădăuţi, o donaţie de 10.000 de mănuşi latex, 1.000 de mănuşi examinare nitril nepudrate, 2.000 de măşti chirurgicale, 510 beţe antibiogramă NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanţi pentru suprafeţe, 100 de viziere, 450 de ochelari de protecţie, 1.500 de halate pentru examinare, 3.000 de bonete şi 3.500 de perechi de încălţăminte de unică folosinţă.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: 'Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului'

O altă iniţiativă în judeţul Suceava a constat în punerea la dispoziţia autorităţilor locale din oraşul Siret a unor facilităţi de cazare pentru personalul medical, în perioada stării de urgenţă. Astfel, fabrica HS Timber Productions Siret a pus la dispoziţia autorităţilor locale două case, care pot fi folosite în caz de necesitate pentru găzduirea cadrelor medicale pe perioada stării de urgenţă.

În plus, fabrica din Siret a donat 14.500 de lei pentru livrarea de alimente şi medicamente persoanelor izolate la domiciliu, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice.

De asemenea, fabrica HS Timber Productions din Sebeş a donat laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba două aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare pentru Covid-19, în valoare de peste 24.700 lei.

În Covasna, fabrica HS Timber Productions din Reci a donat Direcţiei de Sănătate Publică locale 500 de mănuşi examinare nitril nepudrate, 136 de combinezoane antichimice, 100 de perechi de încălţăminte de unică folosinţă, 100 de beţe antibiogramă NF, 100 de ochelari de protecţie, 100 de măşti protecţie respiratorie FFP1 cu filtru şi supapă, urmând să fie donate şi alte materiale.

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia Covid-19, va continua în toate comunităţile locale, precizează compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.