Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipamentul Ucrainei pentru EURO 2020 provoacă furia Rusiei

www.by433.com
Euro 2020 logo

Ucraina a provocat furia Moscovei, duminică, în momentul dezvăluirii echipamentului pentru turneul final al EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), pe care figurează Crimeea anexată de ruşi şi sloganuri naţionaliste, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pe Facebook, Andrei Pavelko, preşedintele Federaţiei ucrainene de fotbal, a anunţat că jucătorii ucraineni vor purta "echipamente speciale" şi a postat fotografii cu tricourile în culorile bleu şi galben ale drapelului ucrainean.

Ţinutele arborează forma Ucrainei şi includ Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.

De asemenea, pe tricouri mai figurează sloganurile "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", făcând referire la un cântec patriotic devenit strigăt mobilizator pentru manifestanţii care l-au înlăturat pe fostul aliat al Kremlinului, Viktor Ianukovici, după o mişcare populară în 2014.

Acea revoltă a fost considerată ilegală de Moscova şi a declanşat criza dintre Rusia şi Ucraina, fostă republică sovietică independentă din 1991.

Aceste sloganuri au suscitat critici din partea Moscovei, din cauza asocierii lor cu grupurile naţionaliste din al Al Doilea Război Mondial, care au luptat şi cooperat cu naziştii.

"În timpul războiului, aceste sloganuri naziste au fost utilizate de unităţi armate ucrainene naţionaliste", a afirmat Maria Zakarova, purtător de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, pe aplicaţia Telegram.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, nu a dorit să facă niciun comentariu pentru agenţia naţională de presă TASS.

Reprezentativa Ucrainei va debuta în Grupa C de la EURO 2020 pe 13 iunie, la Amsterdam, contra Olandei. Vor urma apoi meciurile cu Macedonia de Nord (17 iunie) şi Austria (21 iunie), ambele la Bucureşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.