Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele calificate în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt. Când încep meciurile

campionatul mondial de handbal masculin egipt

La Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt au fost desemnate cele 24 echipe calificate în grupele principale, după partidele din grupele preliminare. Meciurile din faza a doua a grupelor încep joi.

În urma rezultatelor înregistrate în cele opt grupe preliminare, în grupele principale s-au calificat: Ungaria, Spania, Germania, Polonia, Brazilia, Uruguay (grupa I), respectiv Danemarca, Croaţia, Qatar, Argentina, Japonia, Bahrain (II), Portugalia, Franţa, Islanda, Norvegia, Elveţia, Algeria (III) şi Suedia, Rusia, Egipt, Slovenia, Belarus, Macedonia (IV), potrivit news.ro.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Meciurile se vor desfăşura între 21 şi 25 ianuarie, iar primele două clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală, fază din care se joacă eliminatoriu până la finale. Sferturile vor avea loc în 27 ianuarie, semifinale, în 29 ianuarie, şi finalele pentru medalii, în 31 ianuarie.

Semifinalele şi finalele se vor disputa doar la Cairo.

Campioana mondială en-titre este Danemarca.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

CM din Egipt este primul care se desfăşoară cu 32 de echipe la start, iar meciurile au loc în patru oraşe, însă fără spectatori, din motive pandemice.

România nu se află printre participante, după ce calificările europene au fost anulate din motive pandemice, astfel că la CM din Egipt au ajuns primele 13 clasate la Campionatul European din 2020, alături de Danemarca, deţinătoarea titlului mondial, precum şi de Polonia şi echipa Federaţiei Naţionale de Handbal a Rusiei, care au primit wild-card. La CE din 2020, România nu a participat.

Ultima dată, tricolorii au participat la ediţiile CM din 2009 şi 2011, când s-au clasat pe locul 15, respectiv 19. Palmaresul României include patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974) şi două medalii de bronz (1967, 1990).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.