Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele calificate la CM 2018 sunt de acord cu arbitrajul video

www.agerpres.ro
arbitraj video

Staff-urile celor 32 de echipe calificate la Cupa Mondială de fotbal din 2018, din Rusia, s-au arătat, miercuri, mai degrabă încrezătoare în privinţa asistenţei video în arbitraj (VAR), FIFA urmând să decidă, sâmbătă, dacă această tehnologie va fi utilizată pe durata competiţiei, informează AFP.

Guy Stephan, secund al selecţionerului francez Didier Deschamps, consideră că "este o decizie care poate aduce un plus", întrucât se îndreaptă ''spre o diminuare a greşelilor".

"Este noua viaţă, este viaţa modernă", a declarat antrenorul portughez al selecţionatei Iranului, Carlos Queiroz. Pentru el, este evident că ''fotbalul nu poate continua să avanseze închizând ochii în lumea modernă".

O viziune împărtăşită şi de antrenorul secund al Uruguayului, Celso Otero, care susţine că VAR va "îmbunătăţi fotbalul".

"Eu cred că VAR va fi aprobată şi noi o vom evalua atunci", a declarat el la Soci, staţiune balneară din sudul Rusiei unde reprezentanţii celor 32 de selecţionate angajate s-au reunit începând de marţi pentru a discuta despre aspectele logistice ale turneului.

Un alt susţinător al asistenţei video, antrenorul secund al Arabiei Saudite, Manuel Suarez, a apreciat că "arbitrajul video vine pentru a elimina erorile arbitrilor''. "Este o măsură care face jocul mai corect", a adăugat el.

Dezbaterile privind asistenţa video, la care au luat parte la Soci preşedintele Comisiei de arbitraj a FIFA, Massimo Busacca, intervin în timp ce International Board, instanţa garantă a legilor jocului, trebuie să decidă sâmbătă la Zurich dacă va fi utilizată pe durata Cupei Mondiale.

Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, a respins însă, luni, ideea utilizării VAR în Liga Campionilor anul viitor. "Nimeni nu ştie exact cum funcţionează. Există încă multă confuzie", a explicat el, conform Agerpres.

Însă preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a afişat ca un apărător al sistemului care nu poate fi utilizat decât în patru situaţii de joc: după un gol marcat, la o situaţie de penalty, pentru un cartonaş roşu sau pentru a corecta o greşeală de identitate a unui jucător sancţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.