Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de amatori angajate în Cupa Franţei, autorizate să reia antrenamentele, transmite ministrul francez Mărăcineanu

Click
Roxana Maracineanu

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a anunţat, marţi, că echipele de amatori angajate în Cupa Franţei la fotbal vor putea relua antrenamentele în această săptămână după efectuarea unui test PCR pentru depistarea Covid-19, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

"Protocolul sanitar pe care Federaţia franceză de fotbal l-a propus pentru a permite reluarea Cupei Franţei la fotbal a fost validat de centrul interministerial de criză al Guvernului. Această competiţie, care reuneşte cluburi de amatori şi profesioniste, a fost abilitată să se reia cu respectarea strictă a protocolului aprobat de autorităţile sanitare.

Ministerul Sporturilor autorizează deci cluburile de amatori angajate în ediţia 2020-2021 să reia antrenamentele colective (din 30-31 ianuarie 2021) după un test PCR obligatoriu pentru toţi jucătorii", a transmis ministrul francez de origine română.

Citește și: Dragnea ia primul contact cu procurorii DNA în 2021 - A fost adus de la penitenciar pentru audieri în dosarul vizitei în SUA

Cluburile de amatori au fost constrânse să-şi întrerupă activităţile după a doua carantinare generală decisă la finele lunii octombrie.

Federaţia franceză de fotbal a precizat că meciurile vor fi disputate cu porţile închise şi după prânz, pentru a respecta starea de alertă care intră în vigoare de la ora 18:00.

Faza 32-imilor de finală este programată pe 9 şi 10 februarie.

Pe 17 decembrie, FFF a anunţat un nou format pentru ediţia 2021 a Cupei Franţei pentru a putea fi menţinută. Echipele de amatori şi profesioniste vor disputa astfel două turnee separate până în faza 16-imilor de finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.