Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de intervenţie din Filipine, în alertă înaintea sosirii unui taifun puternic

reuters.com
taifun filipine

Echipele de intervenţie din Filipine sunt în stare de alertă miercuri înaintea unui puternic taifun care se îndreaptă spre coasta de nord-est a ţării şi care ar putea provoca inundaţii şi valuri înalte, potrivit dpa, conform agerpres.ro

Taifunul Mangkhut este însoţit de viteze ale vântului de 205 kilometri pe oră - 255 km/h la rafală - şi se îndreaptă spre Filipine cu 20 kilometri pe oră, potrivit administraţiei meteorologice. 

Conform prognozei, ciclonul va aduce ploi moderate până la abundente şi valuri de până la 6 metri înălţime în zonele de coastă din nordul Filipinelor. 

Poliţia, armata şi autorităţile locale au adus în zonă echipe de intervenţie pentru a coordona operaţiunile de pregătire a comunităţilor ameninţate de taifun din nordul Filipinelor. 

Liderul poliţiei naţionale, Oscar Albayalde, a spus că toate unităţile din nordul Filipinelor sunt în stare de alertă "pentru a asigura disponibilitatea de resurse şi personal în eventualitatea unor operaţiuni de răspuns în caz de dezastru". 

"Facem apel la locuitorii din zonele afectate să rămână în siguranţă, pregătiţi şi informaţi şi să urmeze ordinele autorităţilor în special în cazul unor eventuale evacuări", a adăugat oficialul. 

Filipine se confruntă în medie în fiecare an cu 20 de cicloane, care produc inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente. 

Haiyan, cel mai puternic taifun care a lovit ţara, în noiembrie 2013, a ucis peste 6.300 de persoane, iar peste 4 milioane de oameni au rămas fără locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.