Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de salvare încearcă în continuare să găsească supravieţuitori în India, țară grav afectată de inundaţii şi alunecări de teren

CRUX
india inundatii

Salvatorii încercau sâmbătă să găsească supravieţuitori, după ce ploile musonice puternice însoţite de alunecări de teren, prăbuşiri de stânci şi inundaţii au ucis cel puţin 115 persoane în vestul Indiei, relatează AFP.

Echipele de salvare au încercat ore în şir să scoată supravieţuitori, dar nu au reuşit să extragă decât trupuri fără viaţă, spre disperarea rudelor.

Aproape 150.000 de locuitori au trebuit să fie evacuaţi în întreaga ţară, iar zeci de persoane erau încă date dispărute în apropiere de Mumbai, principalul centru financiar al ţării şi capitala statului Maharashtra, unde s-au înregistrat aproape toate decesele, scrie Agerpres.ro.

Râul Savitri a ieşit din matcă, făcând oraşul Mahad complet inaccesibil pe uscat, locuitorii fiind nevoiţi să se urce la etajele superioare şi pe acoperişuri pentru a se proteja.

În oraşul staţiune Mahabaleshwar, au căzut aproximativ 60 de centimetri de ploaie în 24 de ore - până vineri dimineaţă - potrivit serviciului meteorologic.

Părţi din Chiplun, la 250 de km de Mumbai, au fost înecate joi, apa ajungând până la şase metri. Marina a mobilizat echipe cu bărci gonflabile, precum şi scafandri specializaţi şi un elicopter pentru a ridica victimele intemperiilor.

Numeroase alte localităţi sunt afectate de calamităţi.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), în care clădirile vechi se prăbuşesc adesea după zile de ploaie neîntreruptă.

Schimbările climatice intensifică fenomenele musonice din India, potrivit unui raport al Institutului Potsdam pentru cercetarea impactului climatic (PIK). Raportul avertizează asupra posibilelor consecinţe asupra alimentaţiei, agriculturii şi economiei într-o ţară care are o cincime din populaţia lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.