Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele din NBA vor avea 89 de străini pentru restul acestui sezon

NBA

Nu mai puţin de 89 de jucători străini vor evolua la echipele din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) în contextul în care campionatul urmează să se reia, după o pauză forţată de 4 luni şi jumătate din cauza pandemiei de coronavirus potrivit Agerpres.

Dintre cei 89 de jucători străini din NBA, 8 sunt incluşi în NBA All-Stars, printre care grecul Giannis Antetokounmpo (Millwaukee Bucks), slovenul Luka Doncic (Dallas Mavericks), camerunezul Joel Embiid (Philadelphia 76ers).

Fiecare din cele 22 de echipe va avea cel puţin un stranier în formaţie, Dallas Mavericks numărând chiar 7.

Cei mai mulţi străini din NBA sunt din Canada (15), apoi vine Franţa (7), Austria, Germania şi Serbia (câte 5).

Liga nord-americană de baschet a anunţat, joi, că nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv în rândul jucătorilor la ultimul val de teste Covid-19, cu o zi înaintea reluării sezonului, în complexul securizat Disney World din Orlando (Florida).

Jucătorii au intrat în carantină în bula securizată de la Disney World la începutul lunii, pentru a pregăti reluarea sezonului NBA, suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Meciurile se vor desfăşura fără spectatori, iar jucătorii nu vor putea părăsi bulele pe durata perioadei în care sunt angrenaţi în competiţie.

Sezonul se va relua pe 30 iulie la Orlando. Calendarul prevede până la şapte meciuri pe zi, pe trei terenuri diferite la Disney World. Doar 22 de echipe, din 30, vor disputa în prima fază câte opt meciuri din sezonul regulat fiecare, înaintea unor baraje eventuale pentru locul 8 din fiecare conferinţă, ultimul loc calificativ pentru faza play-off.

Faza play-off se va desfăşura apoi de manieră clasică, după sistemul cel mai bun din şapte partide, începând cu 17 august, iar finala NBA va avea loc cel mai târziu pe 13 octombrie.

Pandemia de Covid-19 continuă să genereze zilnic peste 1.000 de decese în Statele Unite, ţara cea mai afectată de virus de pe planetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.