Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele din Rusia și Belarus nu vor participa la întrecerile internaționale în sezonul 2023-2024 la hochei pe gheață

IIHF

Echipele din Rusia şi Belarus nu vor participa la întrecerile internaţionale în sezonul 2023-2024, a anunţat miercuri Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF).

Forul internaţional şi-a motivat decizia invocând motive de siguranţă: „Consiliul IIHF a stabilit că nu este încă sigur să reîncorporeze echipele din Rusia şi Belarus în propriile competiţiile IIHF şi că această îngrijorare privind siguranţa întrecerilor va extinde această decizie şi pentru sezonul 2023/2024”, a afirmat conducerea Federaţiei Internaţionale într-un comunicat oficial.

IIHF a suspendat toate cluburile şi echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului din evenimente internaţionale de hochie pe gheaţă, la toate categoriile de vârstă, după invazia Ucrainei de către Moscova anul trecut. Ulterior, a decis să mute Campionatele Mondiale din 2023 din St Petersburg.

„Este prea devreme pentru a reintegra Rusia şi Belarus în competiţiile noastre”, a declarat preşedintele IIHF, Luc Tardif, după şedinţa consiliului organizaţiei.

Tardif a citat „prea multe riscuri” pentru siguranţa jucătorilor, oficialilor şi fanilor ca motivul care a stat în spatele deciziei.

El a spus că IIHF va reevalua situaţia în martie 2024, înainte de începerea calificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina d'Ampezzo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.